Hvem har vel ikke opplevd at musikken begynner å skurre, eller at lyden på høyre eller venstre side forsvinner i en hodetelefon. Er man litt uforsiktig oppstår det lett brudd i ledningen i nærheten av minijacken. Dette er lett å diagnostisere når man får tilbake lyden slik den skal være ved å bøye lit på ledningen eller å klemme rundt pluggen.

Skurringen er selvsagt like irriterende enten du har et par kostbare og gode støydempende hodetelefoner, som Bose QC25 eller om det er noen rimelige øreplugger til treningsbruk.

Når man vet at det er der bruddet sitter, kan man reparere hodetelefonene for så lite som 39 kroner, om du har verktøyet som trengs. 39 kroner er nemlig prisen på en ny plugg (minijack).

I tillegg trenger du en loddebolt, som koster fra en hundrelapp og oppover, loddetinn for 50-70 kroner og et multimeter til 200 kroner.

Du kan klare deg uten multimeteret, men da har du ikke like god kontroll på høyre og venstre lydkanal. Hva loddeferdigheter angår, trengs ikke all verden, men sørg for å kjøpe så tynn loddetråd som du finner (vi brukte 0,8 mm).

Da bør det gå rimelig greit å komme i mål.

Les hele saken

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!