Audioengine A2+

Kunne vært så mye bedre

Audioengine leverer kvalitet i alle ledd unntatt det viktigste, nemlig lyden.

LITT TRAUSTE: A2+ kommer i både sort og hvit, og de er veldig tradisjonelle men pent utformet.
LITT TRAUSTE: A2+ kommer i både sort og hvit, og de er veldig tradisjonelle men pent utformet. Foto: Barry Goyette
Sist oppdatert

Spesifikasjoner: Audioengine A2+

  • Utgangseffekt: 2 x 30 W RMS
  • Innganger: 3.5mm, RCA, USB
  • Utgang: RCA
  • Signal/Støy-forhold: 95 dB
  • Frekvensrespons: 65Hz-22kHz
  • Mål: 152 x 102 x 133 mm
  • Medfølger: 3,5 mm kabel, USB
  • Automatisk standby: Ja
  • Automatisk aktivering: Ja

Audioengine A2+ har mange likheter med Addon T8 på utsiden, men der stopper også likheten for lyden er overraskende forskjellig. Mellomtonen er nemlig for fremtredende og resultatet er en påfallende ullenhet som ikke står særlig godt til mye moderne musikk, og spesielt der mye gitar gjør mellomtonespekteret komplekst.

Klassiske jazzinnspillinger får imidlertid en fin varme og spesielt kontrabass finner sin rettmessige plass med en rund men likevel godt definert klang, mens trompeten til Miles Davis synger uten å bli for skarp.

Det opplever vi likevel ikke som grunnlag nok til å anbefale A2+ og spesielt siden slike jazzinnspillinger gjerne spiller relativt fint på de aller fleste høyttalere.

Det er synd at lyden kommer til kort for A2+ er fulle av gode løsninger. På baksiden er de utstyrt med USB-, RCA- og jack-innganger i tillegg til en volumknott som riktignok kan være litt vond å finne til man blir vant til den.

I tillegg finner du en RCA-stereoutgang som kan brukes til å koble til en subwoofer eller til å sende lyd videre til andre enheter.

Denne utgangen justeres av volumknotten og Audioengine foreslår at den kan brukes med deres W3 trådløsadapter til å sende lyd videre til andre høyttalere.

Den samme adapteren kan selvfølgelig også brukes til å sende trådløs lyd fra din lydkilde til A2+ og de koster rundt 1700 kroner for et par.

Audioengine A2+ har en del kvaliteter vi setter pris på som USB-inngangen og høyttalerføttene som vinkler dem opp i ørehøyde når man sitter ved skrivebordet.

Dessverre lever ikke lyden opp til det vi forventer i denne prisklassen selv om de låter ganske fint med enkelte musikksjangre.

Foto: Barry Goyette

Denne saken ble første gang publisert 15/12 2014, og sist oppdatert 24/06 2017.

Les også