Arcam + Audiovector

Lyden av penger

Betyr dobbel pris dobbel så god lyd? Ja, kanskje.

Er et mikroanlegg til nesten 13.00 kroner verdt prisen?

Er et mikroanlegg til nesten 13.00 kroner verdt prisen?

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Utmerket gjengivelse og detaljnivå.

- Høyttalerne er en klar flaskehals.

Så, hva skjer hvis vi flytter fra seks til nesten tretten tusen? Når vi så at Arcam kom ut med en ny mikro-CD-receiver, vi var bare nødt å få inn den og, mest som en bonus. Jeg plugger i Arcam Solo Mini til et par Audiovector K1 Super. De har samme pris som hele Hi-fi-klubbens pakke. Høyttalerkassene er nesten i samme prisklasse som Panasonic PMX2. Nei, jeg kommer ikke til å påstå at det er syke summer. Hvorfor skulle det være urimelig å bruke 13.000 på et rått musikkanlegg?

Jeg trykker på PLAY, og blir ikke direkte forbløffet. I alle fall ikke umiddelbart. Det er mer noe som kommer smygende. Et enestående detaljnivå og klarhet i lyden. Den lette og selvsagte måten systemet går fra en forventede hvisking til en rasende skrikende Skunk Anansie er helt unik. Og cymbalene og hihat-ene i Paradise Lost - Yearn for Change har sjeldent hørtes både så skjør og så fengende ut samtidig (fet kombinasjon!).

Men - særlig når man setter sammen komponenter i et high-end system - må man være forsiktige så en komponent ikke begrenser en annen. I dette tilfellet er det åpenbart at det er høyttalerne som er flaskehalsen, på tross av at de avgjort er testens beste. Med sin relativt lille størrelse leverer de ikke fullt det systemet generelt har kapasitet til å håndtere. Først og fremst savner jeg en dypere bunnklang og mer smell i bassen.

Men likevel - et system som nesten kan få Kents Jocke Berg til å ikke høres ut som han bare mumler er ganske bemerkelsesverdig.

Arcam Solo Mini: 7.998 kr (akustikk.no)

Audiovector K1 Super: 4.695 kr (oslohificenter.no)

Produsenter: Arcam og Audiovector

Forsterker: Arcam Solo Mini

Høyttalere: Audiovector K1 Super

Anlegget Arcam + Audiovector får skryt, men vår anmelder mener høyttalerne er en flaskehals.

Anlegget Arcam + Audiovector får skryt, men vår anmelder mener høyttalerne er en flaskehals.

Spesifikasjoner

Produsent www.ljudtema.se
Pris 12700

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning