Apple TV 3 – her er førsteinntrykket

Her er vårt førsteinntrykk av nye Apple TV.

FULL HD: Nye Apple TV støtter full HD i 1080p. Det er den største nyheten med Apples nye TV-boks.
FULL HD: Nye Apple TV støtter full HD i 1080p. Det er den største nyheten med Apples nye TV-boks. Foto: Apple
Sist oppdatert

Apple TV versjon 3 er av utseende prikk lik versjon 2. Nyhetene i nye Apple TV ligger hovedsakelig under panseret, i og med at iTunes nå også omfatter filmleie i full HD, 1080p og ikke bare 720p. Maskinvaren er altså oppgradert til å kunne spille av filmer i full HD.

Les også: Test av Apple TV 4 (2015)

Fjernkontrollen er også identisk, men brukergrensesnittet i den nye Apple TV-firmwaren er helt ny.

Brukergrensesnittet består nå av ikoner, hvor innholdet til hvert ikon forhåndsvises på toppen av skjermen idet ikonet markeres. Brukergrensesnittet fungerer greit og er for så vidt like enkelt og intuitivt som det gamle Apple TV-grensesnittet.

Langt unna Bluray-nivå

Vi har foreløpig bare testet med Apple TV tilkoblet kablet nett, men Apple skal ha forbedret den trådløse ytelsen i forhold til versjon 2. Dette skal vi teste ut senere. Skikkelig trådløsytelse er selvsagt viktig for å kunne streame 1080p.

Det store spørsmålet er imidlertid hvor bra 1080p fra iTunes faktisk er på Apple TV 3.

Her kan vi konstatere med en gang at om Blu-ray er sammenligningsgrunnlaget, kan vi definitivt se forskjell. 1080p fra iTunes via Apple TV3 er ikke i nærheten.

Her er selvfølgelig nettlinjene våre flaskehalsen - det vil være umulig for Apple å streame full HD i samme bitrate som Blu-ray over internett.

Det sagt, så er bildekvaliteten meget bra, og oppgraderingen fra 720p til 1080p er lett å legge merke til også på 46-tommeren vi har testet på så langt.

Flaskehals

En ting som umiddelbart skuffet med Apple TV 3 er ytelsen på tjenester som Vimeo, YouTube og Flickr. Her går det fremdeles tregt å laste innhold - mye tregere enn om du laster det samme innholdet på datamaskinen tilkoblet det samme nettverket. Bare å last inn forhåndsvisning av et galleri på Flickr kan ta et halvminutt selv på en 20 Mbit linje, og da er det ikke internettlinja som er flaskehalsen, men Apple TV 3.

Vi har selvsagt også prøvd AirPlay-funksjonaliteten med diverse i-produkter. Som før, funker dette bra til både musikk, video og bilder, men fortsatt er det merkbar forsinkelse. Vi kommer tilbake med en grundig test av Apple TV. Følg med på våre Facebooksider for å holde deg oppdatert.

Les også:

Slik er nye iPad

Sjekk hvor bra bredbånd du egentlig har

Lekker iPhone-høyttaler med DAB-radio

Vi bygde PC til 88.000 kroner

GODT UTVALG: Apple TV på mye bra innhold. Enda bedre blir det om du har en amerikansk iTunes-konto.
GODT UTVALG: Apple TV på mye bra innhold. Enda bedre blir det om du har en amerikansk iTunes-konto. Foto: Apple

Denne saken ble første gang publisert 23/03 2012, og sist oppdatert 03/05 2017.

Les også