Nyhet: miCoach

Løp med Adidas og Samsung

Mobilinteresserte har lenge visst at Adidas og Samsung har noe på gang. Nå er deres nye løpekonsept miCoach klart for det norske markedet.

Publisert Oppdatert

Konseptet kalles miCoach, og består av en Samsung mobiltelefon og en skritteller og pulsmåler fra Adidas. I tillegg kommer selvfølgelig «kompatible» sko og klær fra Adidas, selv om systemet på ingen måte er avhengig av verken tekstiler eller spesielle sko for å fungere. Adidas og Samsung kaller dette for verdens første sanntids treningssystem. Via programvaren på mobiltelefonen vil du nemlig få fortløpende instruksjoner på øret når du løper.

For å komme i gang med miCoach skal man først løpe 1,6 kilometer så fort man bare kan. Dermed registreres puls og hastighet slik at miCoach kan avgjøre hvor god form du er i. Deretter definerer du selv dine egne mål i programvaren slik at miCoach kan sette opp et treningsprogram. Under hver treningsøkt vil dermed systemet fortelle deg om du skal løpe fortere eller saktere, alt i forhold til hva treningsprogrammet har satt opp for deg. Systemet logger hastighet, distanse, antall skritt, pulsnivå og tidsforbruk, og dette lastes over på PC-en for hver enkelt tur, enten via Bluetooth eller USB. Selve treningsprogrammet skal visstnok være webbasert, men det er dessverre ikke mulig å laste treningsøkten direkte opp via nettleseren på telefonen. Mac støttes heller ikke.

miCoach kan nok ansees som en konkurrent til systemet Nike har for iPod, selv om miCoach er alene om å gi instruksjoner på øret under treningsturen. miCoach har heller ingen «community-funksjonalitet» der du kan sammenligne løpeturer og formkurver med venner. miCoach er helt personlig, og det er ikke engang mulighet for å dele treningsresultater med en trener. Dermed er nok også systemet mer ment for mosjonister som trenger en gadgets hjelp for å komme opp av sofaen enn det er ment for toppidrettsutøvere.

Selve telefonen har EDGE, men ikke 3G. Den har et kamera på 2 megapiksler, musikk- og videospiller, radio og 1 GB internminne. Telefonen skal kun selges i pakke sammen med skrittelleren og pulsmåleren fra Adidas. I pakken inngår også en stropp for å feste mobiltelefonen til armen når du løper. Veiledende pris er satt til 3.750 kr. Testeksemplar skal være på vei til redaksjonen, så du kan forvente deg en test av systemet i julinummeret av Gadgets.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning