Lite mobil for pengene!

Blackberry 8300 Curve

For oss er den ukjent, men i USA har det blitt et statussymbol å ha samme mobil som Brad Pitt eller Madonna.

BRA TASTATUR: Knappene på tastaturet er godt adskilt og gir en god respons. Man får en god skrivehastighet.

BRA TASTATUR: Knappene på tastaturet er godt adskilt og gir en god respons. Man får en god skrivehastighet. Foto: unknown

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Bra tastatur

+ God løsning med musekule

- Dyr

- Dårlig batteritid

- Ikke turbo-3G, 3G, WiFi, GPS eller radio

- Klønete Æ, Ø og Å

Spesifikasjoner BlackBerry 8300 Curve

  • Operativsystem: BlackBerry OS
  • WiFi: Nei
  • HSDPA: Nei
  • 3G: Nei
  • EDGE: Ja
  • Radio: Nei

BlackBerrys store styrke er også deres store svakhet. Når man kjøper en BlackBerry, kjøper man en pakkeløsning. Man må dermed bytte abonnement, og i Norge er det firmaet Trigcom du må forholde deg til.

Trigcom leverer en serverløsning i bakkant som blant annet linker BlackBerry opp til mail, synkroniserer mobil og PC(er) og forhåndskomprimerer nettsider du måtte surfe på via mobilen. Bakdelen med abonnementet til Trigcom er at det ligger en del over i hvert fall billig-aktørene i pris. Både i ringepriser og fast månedsavgift.

Mail med BlackBerry er helt genialt. Fra du trykker send, tar det under 1 sekund før mottakeren har mailen. Og samme tilbake. Den støtter push-mail, som betyr at mobilen slipper å logge seg på nett for å se om det er kommet noen nye mail. Mail er ferdig satt opp i det du får telefonen.

Man navigerer med en musekule på midten av skjermen. Akkurat denne var utrolig bra, da man kan navigere i alle retninger.

Tastaturet på 8300 Curve er så som så. Det er i fullstørrelse, knappene har god avstand, men det krever litt tilvenning å skrive på. Litt klønete er det med de norske bokstavene. For Å må man for eksempel holde A inne og rulle på musehjulet.

Mobilen kommer med alle programmer man forventer seg av en smarttelefon. I tillegg finner vi noen litt spennende ting som NRKmobilTV og Facebook.

Spesifikasjoner

Produsent www.trigcom.no
Pris 7690

Konklusjon

BlackBerry 8300 Curve er en bra smartmobil, men til denne prisen ønsker vi oss mye, mye mer. Den har verken WiFi, 3G, HSDPA eller GPS. Batteritiden er heller ikke av det beste. Brad Pitt eller ei, dette holder ikke!

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning