Lenovo mener business

Test: Lenovo 3000 N200

Lenovo 3000 N200 er en rendyrket businessmaskin. Men den gjør seg også på hjemmekontoret eller i stuen.

Foto: unknown
Sist oppdatert

Spesifikasjoner Lenovo

  • OS: Vista Home Premium
  • Prosessor: Intel Pentium Dual CPU T2330 @ 1.60GHz
  • Skjermkort: NVIDIA GeForce Go 7300 256 MB TurboCache
  • Skjerm: 15.4" med blank overflate som kjører WXGA 1280x800
  • Minne: 3 GB minne
  • Harddisk: 120 GB
  • HDMI: NEI
  • Vekt: 2,82 KG

Skal du ha en maskin du hovedsakelig bruker på jobben, men som du også tar med hjem om kvelden, er Lenovo et godt valg.

Lenovo er en produsent som hovedsakelig retter seg mot forretningsbrukeren. Det viser seg også på deres 3000-modellserie, som de har designet spesielt med tanke på småbedrifter og de som kan tenkes å ta jobbmaskinen med hjem.

Designet er rent og pent. Litt friskere enn Fujitsu-Siemens, kanskje ikke så elegant som Toshiba og et stykke unna HP. Det eneste som bryter den sølvgrå overflaten er en liten Lenovo-logo på toppen. Under lokket møtes man av et mørkt, businessvennlig design. Kabinettet er kraftig og solid, som vi er vant til fra Lenovo.

Lenovo har et oppsett på tastaturet som fraviker det man kan kalle en bransjestandard. Home, Page Up, Page Down og End er vanligvis plassert under hverandre ytterst til høyre. Lenovo har klemt disse fire funksjonene ned på to knapper ved piltastene. Det gjør de temmelig utilgjengelige om man er vant til å bruke dem i regneark eller tekstbehandlingsprogrammer. Bortsett fra dette er tastaturet testens beste. Det er stivt og stabilt, og knappene gir akkurat passe motstand.

Lenovo har ikke tatt seg bryet med å lage dedikerte hurtigknapper for medieavspilling. Men de har plassert dem på piltastene der de aktiveres via Fn-knappen. Det de derimot har laget hurtigknapp for er Lenovo Care. Lenovo Care er et ressurssenter som gir direkte tilgang til blant annet supportinformasjon, systemvedlikehold, nettverksoppsett og multimediefunksjoner.

Under panseret på N200 finner vi en tokjerne-pentium på 1,6 GHz og hele 3 GB minne. Harddisken er testens minste, med 120 GB. Prosessoren er den samme som sitter i Fujitsu-Siemens Amilo Pi2540, men ytelsesmessig må Lenovo likevel se seg slått på målstreken av Amiloen. Likevel bør man merke seg at dersom man skal kjøre programmer som er sultne på minne, er Lenovo-en et svært så godt valg.

Tilkoblingene er spredt rundt på maskinen. Lenovo har samlet tre USB-porter på høykant på høyresiden. Det er praktisk om man kun bruker USB-kabler av vanlig størrelse, men setter man inn en litt solid minnepinne ender den opp med å dekke til USB-porten ved siden av også.

Det er lenge siden vi har sett så dårlig norsk oversette som det Lenovo leverer med programvaren for fingeravtrykksleseren. Selv om det er artig å bli møtt med morsomme fraser som: "Venlig å skvulpe fingeren din ovenpå føler", trekker det litt ned på det ellers så solide helhetsinntrykket. Vi kom også over nederlandsk i Lenovo Care-menyen.

Lenovo havner midt på treet i vår batteritest. Under vår normalbrukstest holdt den i 2 timer og 32 minutter. Under filmtesten måtte den gi seg etter 1 time og 23 minutter.

Denne saken ble første gang publisert 16/05 2008, og sist oppdatert 24/06 2017.

Les også