Test av All Purpose Weather Station WP1400 – Værstasjon

Lag din egen værmelding

Glem Gislefoss, Yr og værdamene på TV2. Det er mye morsommere å eie sin egen «værmelding».

UTE: Denne delen av WP1400 skal monteres ute. Det er ikke sikkert alle naboene er like imponert over denne konstruksjonen, men mye værdata får du hvert fall.

UTE: Denne delen av WP1400 skal monteres ute. Det er ikke sikkert alle naboene er like imponert over denne konstruksjonen, men mye værdata får du hvert fall. Foto: FOTO: Hallvard Lunde

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Rimelig

+ Gir mye informasjon

+ God bruksanvisning på norsk

- Dårlig skjerm

- Littt mye trykking for enkelte funksjoner

TRÅDLØS: Innedelen er fullstendig trådløs. Værdata fra utedelen mottas trådløst og den drives av 3 stk. AA-batterier.

TRÅDLØS: Innedelen er fullstendig trådløs. Værdata fra utedelen mottas trådløst og den drives av 3 stk. AA-batterier. Foto: Gratis

Spesifikasjoner: WP1400

Tekniske data

Overføringsavstand: 140 meter

Frekvens: 868 MHz

Viser:

  • Temperatur inne/ute
  • Luftfuktighet inne/ute
  • Vindhastighet
  • Nedbør
  • Trykk

Pris 665 kroner (http://www.scandinavianphoto.no)

Leverandør: Tura Scandinavia (www.turascandinavia.com )

Les også: Omtale av programvaren Easyweather PC Software

«Værmeldingen» vi har testet heter "All Purpose Weather Station WP1400" og kommer fra det svenske selskapet Proove.

Værstasjonen består av en utedel og en innedel. Delene kommuniserer trådløst med hverandre med en rekkevidde på opp til 140 meter.

Utedelen består av en vindmåler, en vindretningsmåler, en nedbørsmåler og en enhet for trådløs overføring av værdata til innedelen.

Les også: Yr.no på mobilen

Dårlig skjerm

Innedelen består kun av en batteridrevet «værvarsler» som er en stor LCD-skjerm som kontinuerlig viser oppdaterte værdata.

LCD-skjermen har ikke all vedens oppløsning og man må ha en pinlig korrekt innsynsvinkel for å se informasjonen klart. Skjermen er berøringsfølsom og betjenes ved hjelp av pekefingeren.

Les ogå: Fjernstart PC-en med magiske pakker

Mye informasjon

Mengden av informasjon man kan få fram på LCD-displayet er imponerende. Her vises det temperaturer ute og inne, maksimum- og minimumstemperaturer. I tillegg visers det informasjon om luftfuktighet ute og inne, vindstyrke, vindretning, trykk (barometerfunksjon), trykk over tid, nedbørsmengde, klokke og dato. I tillegg finnes det en rekke muligheter for å se minimums- og maksimumsverdier samt å stille inn alarmer når gitte verdier overskides.

Plasser den riktig

En god og tekstrik bruksanvisning på norsk kommer godt med for å forstå alle funksjonene. Utedelen er relativt ukomplisert å montere, men den må monteres på en slik måte at været måles mest mulig korrekt. Ikke plasser den inne i en lun krok, men få den til å henge høyt og fritt.

Bruk garasjen, hustaket eller på en påle i hagen. Uansett må du plassere den på en slik måte at den ikke på noen måte er skjermet for vær og vind. Både innedelen og utedelen drives av batterier (vanlige AA-batterier), så det er ukomplisert å flytte rundt på enhetene. Batterilevetiden for utedelen oppgis til minimum 24 måneder og 12 måneder for innedelen.

Det er enkelt å få tilgang til værdata. Litt mer komplisert blir det når man skal endre innstillinger og oppsett. Flere trykk på samme sted gir tilgang på flere funksjoner. Men bruker du instruksjonsboken aktivt går det greit.

Les også: Snerten ekstra-PC

Presis

For å få et inntrykk av nøyaktigheten på vår "værmelding" har vi brukt yr.no som referanse. Stort sett stemte vår private værvarsling godt med de varslene yr.no kom med for vårt område. På grunn av fravær av regn har vi ikke fått testet regnsensoren. Vi er også noe usikre på hvor god den er til å vise tendensen på været, selv om den viser det aktuelle været relativt presist.

Programvare

Data fra værstasjonen kan også overføres til PC. Et medfølgende program gir deg tilgang til å gjøre endringer i innstillingene og følge med på værutviklingen via PC-en. Dette programmet har vi ennå ikke testet ferdig, men vi kommer tilbake og oppdaterer testen når vi har fått brukt og testet programmet over en noen lengre periode.

PRIVAT VÆRMELDING: WP1400 fra Proove gir deg mye værdata fra akkurat der du bor.

PRIVAT VÆRMELDING: WP1400 fra Proove gir deg mye værdata fra akkurat der du bor. Foto: FOTO: Hallvard Lunde

Spesifikasjoner

Produsent
Pris

Konklusjon

Selv med en relativt svak skjerm, synes vi WP1400 er et bra kjøp. Dersom du er over gjennomsnittet interessert i været vel og merke. WP1400 gir deg tilgang til mye informasjon, selv om det noen ganger krever litt trykking. En relativt god bruksanvisning på norsk kommer godt med noen ganger. Værstasjonen kan brukes uten bruk av PC, selv om programvaren gir noen flere muligheter.

27.1.2009: Testen er nå oppdatert med en omtale av programmet som følger med værstasjonen: Easyweather PC Software.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning