Lenovo Yoga 3 Pro (80HE00DUS)

Hengslete type

Lenovo har igjen laget en helt ny hengseltype for konvertible bærbare PC-er. Samtidig har Yoga blitt usedvanlig tynn og lett, men ikke spesielt kraftig.

UNIK: Hengselen på Lenovo Yoga Pro 3 er et lite stykke ingeniørkunst.
UNIK: Hengselen på Lenovo Yoga Pro 3 er et lite stykke ingeniørkunst.
Sist oppdatert
LITT SVAK: Testresultatene avslører at Lenovo Yoga Pro 3 ikke er blant de kraftigste PC-ene vi har testet.
LITT SVAK: Testresultatene avslører at Lenovo Yoga Pro 3 ikke er blant de kraftigste PC-ene vi har testet.

Spesifikasjoner: Lenovo Yoga 3 Pro

  • Prosessor: Intel Core M - 5Y70
  • Grafikk:  HD Graphics 5300
  • Minne: 8 GB
  • Lagring: 256 GB SSD
  • Skjerm: 13,3 tommer ,IPS, blank, berøring
  • Oppløsning: 3200 x 1800
  • Trådløst: 802.11ac + BT 4.0
  • Ethernet: Nei
  • Kamera: 720p
  • OS: WIndows 8.1
  • Vekt: 1,19 kg

Lenovo var de første, i våre øyne, som presenterte en konvertibel PC som virkelig funket. Med konvertibel mener vi at det er en PC med berøringsskjerm som raskt og enkelt konverteres til et nettbrett. Med en to-hengslet skjerm kunne man rett og slett brette hele skjermen 360 grader rundt .Dermed satt man med et nettbrett, riktignok med tastaturet pekende ned i fanget. Mens andre produsenter prøvde seg på kompliserte skliskinner osv, var det noe ved enkelheten til Yoga som gjorde at det bare funket.

Med Yoga 3 Pro følger hengslingene av lokket samme prinsipp ,i og med at skjermen kan brettes hele veien rundt. Men i stedet for to hengsler, som på Lenovo Yoga 2 Pro, er det nå mange. Hengselet kan enklest sammenlignes med en klokkerem, men kombinert med avstivere som gjør at skjermen ikke blir lealøs. Det hele ser ganske sprøtt ut. Veldig tøft, men kanskje ikke stilig, dog ganske imponerende.

Maskinen forøvrig er veldig tynn. Den er akkurat så tykk at det går an å få plass til USB-porter i basen. Utsiden er ganske standard i sølvfarget plast, mens det på innsiden rundt tastaturet er et skinnaktig PVC-materiale som er veldig behagelig mot håndflatene.

Tastene er ,som vanlig når det gjelder Lenovo, veldig behagelige hva gjelder vandring og tastemotstand. Tastene er dog helt flate og ganske glatte ,noe ikke alle liker like godt. Undertegnede brukte litt tid på å bli vant med dem. Museløsningen er derimot upåklagelig.

I bruk

Det å vippe skjermen rundt og dermed aktivere de ulike modusene (nettbrett, laptop, teltmodus, presentasjonsmodus osv.) fungerer svært godt. Det eneste vi har å utsette på Lenovos fancy hengselløsning er når vi bruker den som laptop og samtidig vil bruke berøringsskjermen. Om det er hengslene eller basen sin skyld vet vi ikke, men skjermen blir da stående å vibrere fram og tilbake. Det gjør den også om vi har den på fanget og er litt vel ivrige på tastaturet. Denne vibreringen og vippingen fram og tilbake er ikke optimal, men det er kanskje prisen man må betale for å ha en såpass tynn PC.

Den tynne profilen er mulig delvis på grunn av innmaten. Her er det en Intel Core M - 5Y70-prosessor som yter 1,1 GHz, 2,6 GHz som maksimal Turbo-hastighet. Den ha ren TDP på 4,5 watt, hvilket betyr at den bruker forbløffende lite strøm. Dette betyr igjen lite varmeutvikling. Core M skal kunne kjøres uten vifter, men Lenovo har puttet inn flere av dem. De er såpass lavmælte at de aldri er til plage.

Core M-plattformen er likevel ikke veldig kraftig. Ytelsestallene forteller klart og tydelig i fra at dette ikke er PC-en for deg som driver med kraftkrevende oppgaver. Den høyoppløste skjermen frister kanskje både bildebehandlere og folk som håndterer gigantiske regneark, men begge disse brukergruppene bør nok se seg om etter noe kraftigere. Gamere og videoredigerere må også se seg om etter noe annet, for eksempel denne kraftige PC-en fra Multicom. Som student-PC og til generell bruk holder dog maskinen i massevis, og for folk på farten er både den lange batteritiden og den lave vekten attraktiv.

Konklusjon

Vi liker Yoga Pro 3, men problemet er at den egentlig ikke er noe bedre enn forgjengeren. Den er tynnere, men yter dårligere. Med en prislapp på 12.500 kroner kan vi ikke si den gir spesielt mye for pengene. Det måtte i tilfelle være om den lave vekten, det tynne designet og det fancy hengselet var spesielt viktig for deg. Om en Yoga Pro stod øverst på ønskelisten, ville vi mye heller ha gått for Yoga Pro 2 og samtidig spart en god slant med penger.

HELT RUNDT: Skjermen på Lenovo Yoga Pro 3 kan brettes 360 grader rundt og legges flatt mot baksiden av PC-en.
HELT RUNDT: Skjermen på Lenovo Yoga Pro 3 kan brettes 360 grader rundt og legges flatt mot baksiden av PC-en.

Denne saken ble første gang publisert 08/12 2014, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også