God og billig HD

Test: LG 42LY95

LG er blant de store TV-produsentene og har i mange år levert svært gode produkter i det norske markedet. Det gjør de denne gangen også.

Foto: Gratis

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Skarpt og godt bilde

+ Gode farger

+ Bra lyd

- Litt svak på svartnivå

Spesifikasjoner LG

  • Oppløsning: 1920x1080
  • HD: 1080p
  • Kontrast: 5000:1 (dynamisk)
  • Lysstyrke: 500cd/m2
  • Tilkoblinger: 2xHDMI, 2xSCART, komponent, kompositt, S-video, D-sub
  • Produsent: www.nordic.lge.com

Denne er noe dyrere enn de to TV-ene fra budsjettmerkene Tatung og Mirai, men ikke mye dyrere. Det er derfor ganske interessant å se hvordan denne kommer ut sammenliknet med de to andre.

Vi skal ta det rent estetiske først. LG er en pen TV, og kanskje noe mer gjennomført rent utseendemessig enn Tatung, men sammenliknet med Mirai synes vi ikke det er noen vesensforskjell å snakke om. Det som imidlertid skiller den fra de to andre, er kvaliteten på fjernkontrollen; her er LG helt overlegne.

Det vanlige

På tilkoblingssiden skiller LG seg lite fra budsjettmerkene. Du finner de samme to HDMI-kontaktene, samt to SCAT-kontakter. I tillegg er det de vanlige: komponent, kompositt og S-video. De to siste er montert i sidevangen, noe som er praktisk i og med at kompositt gjerne er en kontakt som benyttes for digitale kameraer og videokameraer. Nå kommer stadig flere av disse med bedre tilkoblingsmuligheter enn dette, og det vil da være naturlig å flytte kontakter som komponent til et mer tilgjengelig sted enn bakpanelet.

Meget skarpt bilde

Bildet er meget skarpt og godt. Når det gjelder håndtering av farger, er nok LG et hakk bedre enn begge de to nevnte TV-ene, men igjen er det små forskjeller vi snakker om.

Når det gjelder svartnivået, er vi ikke like fornøyd. Her hadde TV-en en tendens til å bli litt blass, spesielt i sekvenser med store svarte flater. Men LG'en passerer testene knyttet opp mot HD uten problemer, og det er gledelig at også vanlige TV-signaler gjengis svært så godt.

På lydsiden kommer LG bedre ut enn de fleste. De innebygde høyttalerne gir svært brukbar gjengivelse.

Spesifikasjoner

Produsent LG
Pris 11051

Konklusjon

En meget god TV, og sammenliknet med Tatung, er LG'en verdt prisforskjellen. Men dersom penger er "mangelvare", ville vi gått for førstnevnte, for kvalitetsforskjellen er ikke veldig stor.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning