Gnistrende og rimelig

Full HD for 10000 kroner

Vi har testet de billige TV-ene med full HD-oppløsning. Det er ikke nødvendigvis slik at de største er de beste.

Kvaliteten på flat-TV-er har økt kraftig de siste årene, og man får nå mye TV for 10.000 kroner.

Kvaliteten på flat-TV-er har økt kraftig de siste årene, og man får nå mye TV for 10.000 kroner. Foto: 2007 Gabriel Moisa

Publisert Oppdatert

TV-er med såkalt Full-HD har lenge vært en meget kostbar affære. Slik er det ikke lenger. Etter hvert som 1080p og oppløsningen 1920x1080 blir mer vanlig, faller prisene dramatisk. Det er nå fullt mulig å skaffe seg en slik TV i området rundt 10 000 kroner uten at kvaliteten blir dårlig.

I denne testen har vi tatt med fire TV-er på 42 tommer og én på 40 tommer. I dette størrelsessegmentet er det stort sett disse to størrelsene som gjelder, og det varierer litt mellom produsentene om de har TV-er i den ene eller den andre størrelsen. Forskjellen er ganske marginal. Vi syntes også det var et poeng å ta med en TV på 40 tommer for å vise variasjonene i markedet. I tillegg er det interessant å se på den kvalitetsmessige forskjellen mellom en 42-tommer til 10 000 kroner og en 40-tommer til samme pris.

Høy kvalitet

Alle TV-ene i denne testen holder en relativt høy kvalitet. Når vi formulerer oss på denne måten, er det for å understreke at det finnes bedre TV-er, men da er også prislappen en helt annen.

Mange spør seg også om det er noe poeng med såkalt Full-HD. Etter vår mening er det definitivt det. Har du en enhet som kan utnytte 1080p, er det faktisk forskjell å spore. Ser man på enheter som Sony PS3 eller en dedikert Blu-ray-spiller, vil begge disse utnytte 1080p og bildet blir bedre.

Det er også et spørsmål om å fremtidssikre innkjøpet ditt. Dette er det som blir standarden i lang tid fremover, og det er liten vits i å kjøpe noe av lavere kvalitet.

Etter vår mening er 10 000 kroner rimelig for en såpass stor TV med så høy kvalitet. Dette er produkter du vil ha glede av i mange år fremover, og da er det kanskje litt dumt å ville spare noen svært få tusenlapper?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning