King's Bounty: The Legend

Fra Russland med moro

King's Bounty: The Legend er en herlig nyversjon av en god, gammel klassiker.

Fra King's Bounty: The Legend.

Fra King's Bounty: The Legend. Foto: FOTO: Skjermbilde fra spillet

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

Systemkrav

Windows 2000/XP/Vista

Intel Pentium IV 2.0 GHz

1 GB RAM

3D-skjermkort med 128 MB

Spilltittel: King's Bounty: The Legend

Utvikler: Katauri Interactive

Utgiver: 1C/Nobilis

Testen er levert av

Husker du King's Bounty? Denne klassikeren ble opprinnelig lansert i 1990, og var forfaren til den ekstremt populære Heroes of Might & Magic-serien.

Nå, snart 20 år senere, har King's Bounty endelig fått en skikkelig etterfølger - og den er vel verd ventetiden.

Les også: De beste retrospillene

Rollespill og taktikk

King's Bounty: The Legend kan enkelt beskrives som et rollespill med taktisk, turbasert kamp. Du styrer en av tre helter (en magiker, en kriger eller en «paladin») rundt i flotte og fargerike fantasyomgivelser som er spekket med skatter, hemmeligheter og grusomme fiender.

Helten din kan ikke slåss selv, så du blir nødt til å rekruttere en hær slik at du ikke er helt forsvarsløs. Du kan ha fem ulike typer soldater i hæren din, og spillet har en haug forskjellige krigere som kan rekrutteres - alt fra små, søte feer til mektige svarte drager.

Utforskningen foregår i sanntid, men når du treffer på en fiendehær transporteres du ned til slagmarken.

De Heroes of Might & Magic-aktige kampene minner om et lynraskt sjakkspill, hvor du flytter enhetene dine rundt på arenaen og angriper motstanderens enheter. Du kan også bruke et rikt utvalg magiske formler, samt tilkalle ånder til å hjelpe deg.

Les også: Test av Fable 2

Intelligent kamp

Disse kampsekvensene representerer en veldig stor del av gameplayet i King's Bounty: The Legend. Takket være en mengde ulike enheter (som alle har unike fordeler, og dermed er nyttige på sin egen måte) og magiske angrep, inneholder spillet store rom for å utvikle egne taktikker og strategier.

Dette er et av spillets absolutt sterkeste kort, og det gjør at kampsekvensene aldri blir kjedelige.

I tillegg holder de seg alltid utfordrende. Selv når du har en giganthær av drager, svarte riddere og andre sterke enheter vil du møte fiender som er harde å slå, og for å lykkes i dette spillet er det veldig viktig å vite når du skal angripe, og når du skal løpe av sted med halen mellom beina.

Stor fantasirikdom

King's Bounty: The Legend presenterer dessuten en svært fantasifull og spennende verden. Historien er så som så, men når du utforsker finner du morsomme detaljer i bøtter og spann. Her får du gjøre alt fra å leke tannlege på en drage til å gifte deg med en kvinnelig demon som blir så imponert når du slår henne i kamp at hun bare må ha deg.

Detaljer er for øvrig noe spillet er spekket av, og jeg tror ikke jeg overdriver når jeg sier at King's Bounty: The Legend er et av de mest blankpolerte PC-spillene på lenge. Det er nesten noe Blizzard-aktig over kvaliteten og detaljrikdommen, og det er lett å se at utviklerne har kost seg under produksjonen.

I tillegg er spillet svært stort, og det vil sannsynligvis ta over 50 timer å fullføre det. Og når du først har gjort det én gang, kan du prøve igjen med en annen figur. Hver gang du starter på nytt vil fiendene og skattene forandres, slik at opplevelsen holder seg frisk.

Konklusjon

King's Bounty: The Legend er et av årets flotteste PC-spill. Her får utforske en rik og spennende verden med massevis av humor, og delta i intelligente og krevende taktiske kamper. Dette er et spill man blir helt forelsket i, og som dag etter dag helt til du er ferdig med det - og kan begynne på nytt.

Flere tester på Klikk Teknologi

Fra King's Bounty: The Legend.

Fra King's Bounty: The Legend. Foto: FOTO: Skjermbilde fra spillet

Fra King's Bounty: The Legend.

Fra King's Bounty: The Legend. Foto: FOTO: Skjermbilde fra spillet

Fra King's Bounty: The Legend.

Fra King's Bounty: The Legend. Foto: FOTO: Skjermbilde fra spillet

Fra King's Bounty: The Legend.

Fra King's Bounty: The Legend. Foto: FOTO: Skjermbilde fra spillet

Spesifikasjoner

Produsent
Pris

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning