En glimrende TV

Test: Tatung V42MMFJ-ET2

Tatung er et merke som fortjener langt mer oppmerksomhet enn de hittil er blitt tildelt.

BRA: Tatung er et ukjent merke, men leverer svært gode flate TV-er.

BRA: Tatung er et ukjent merke, men leverer svært gode flate TV-er. Foto: Gratis

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Skarpt og godt bilde

+ Lav pris

+ Pen design

- Svartnivå

- Kontrast

Spesifikasjoner Tatung

  • Oppløsning: 1920x1080
  • HD: 1080p
  • Kontrast: 1500:1
  • Lysstyrke: 500cd/m
  • Tilkoblinger: 2xHDMI, 2xSCART, komponent, kompositt, S-video, D-sub

Det har vært utført flere tester på Tatungs TV-er i løpet av de siste årene. Merket har kommet utmerket ut i de aller fleste av disse, men har likevel ikke oppnådd samme status som en del andre kjente merker. Dette er svært urettferdig, for selskapet er langt fra noen parentes innen LCD-produksjon; Tatung produserer faktisk paneler for svært mange andre og langt mer kjente merker.

V42MMJF er en meget rimelig TV som på mange områder tar opp konkurransen med langt dyrere alternativer. Den har såkalt Full-HD, noe som betyr at den har en naturlig oppløsning på 1980x1080 bildepunkter og dermed har den full støtte for 1080p.

Designmessig er Tatung på linje med svært mange andre LCD-TV-er. Det går i sort etterliknet pianolakk, og dette ser slett ikke verst ut. Men vi skulle gjerne sett en noe mer modernistisk design på fjernkontrollen. Denne blir noe trist sett i forhold til mange andre, men til gjengjeld er den enkel og grei å bruke.

Omtrent det du trenger

Tatung har utstyrt sin TV med det meste av det du trenger. Du har to lett tilgjengelige HDMI-kontakter. Har du en forsterker som også har HDMI-kontakter, klarer dette seg, men vi skulle likevel gjerne sett at den var utstyrt med en eller to til. For deg som ikke bruker HDMI til alle tilkoblinger, har den også to SCART-kontakter samt komponent, kompositt og S-video.

Men det er bildekvaliteten som teller mest, og her kommer Tatung virkelig til sin rett. TV-en er meget skarp og fin i bildet. Den kom utmerket gjennom alle våre tester uansett om vi benyttet digitale TV-signaler i HD eller i vanlig digital SD. Den kommer også utmerket gjennom tester med både vanlig DVD og med Blu-ray. Når det er HD som benyttes, er skarpheten usedvanlig bra og fargene velbalanserte.

Der det skorter litt, er svartnivået og kontrasten. Dette er et område der LCD normalt har en del svakheter, sett i forhold til plasma. Hos Tatung er det et stykke opp til de aller beste LCD-TV-ene når det gjelder svartnivå. Men det er jo også et godt stykke opp til disse rent prismessig, så dette er noe man kan leve med.

Velger du å bruke denne TV-en uten et eget hjemmekinoanlegg, skal det også nevnes at de integrerte høyttalerne fungerer godt. Vi vil likevel anbefale å koble den opp mot et lydanlegg.

Spesifikasjoner

Produsent www.tatung.no
Pris 9400

Konklusjon

Du finner kanskje en bedre full-HD-TV på markedet, men ikke til denne prisen. Svakhetene veies opp av et meget skarpt og godt bilde, på høyde med langt dyrere TV-er på markedet. Er du ute etter en kombinasjon av lav pris og godt bilde, er dette et meget godt valg.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning