Samsung BD-P1500

En bluray-spiller alle forstår

Et ytre å bli forelsket i, og et indre som er verdt prisen.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Enkel og elegant

- Bare profil 1.1

Gadgetsfakta

Oppløsning: 1080p

Format: Cd-rom/dvd-rom/dvd-r/dvd-rw/avchd/audio-cd

Filformat: VC-1 / MPEG2 / H.264

Oppskalering av DVD: Ja

Innebygget minne: 256 MB

Bildeutganger: HDMI (1.3), komponent, kompositt

Lydutganger: HDMI, optisk, analog (stereo)

Lyddekoding: Dolby digital, DTS, Dolby digital plus, Dolby True HD

Tilkoblinger: Ethernet, USB 2.0

BD-profil: 1.1

Ellers: Det er ikke mulig med dekoding for DTS HD Master Audio, men formatet kan overføres som bit-strøm til en dekodende forsterker. Hold utkikk etter oppdateringer.

Klikk her for oppdaterte priser.

BD-P1500 er Samsungs bidrag til å lokke til seg oss med ikke altfor tykk lommebok og et ønske om å rydde bort vår gamle DVD-spiller til fordel for litt blå laser i stedet for. Og denne spilleren er slettes ikke så dum. Menyene er enkle og tydelige, det er faktisk umulig å gå seg bort i innstillingene - forbilledlig, Samsung!

Samtidig er det heller ikke så mange menyer å kunne gå seg bort i. Dette er en billig spiller, så forvent deg ikke masse ekstra stæsj. Den spiller naturlig nok Blu-ray-plater. Den spiller DVD-plater, og den spiller CD-plater. Det er det, til helt godkjent resultat.

Du kan derimot glemme andre mer eller mindre suspekte filformater som en vanlig dvd-spiller til 400 kroner fra supermarkedet. Lyden kan du ta via HDMI, optisk utgang eller analogt, men i det sistnevnte tilfellet er du begrenset til stereolyd, og har du ikke en nyere forsterker med HDMI-inngang så går du glipp av den feteste lyden til Dolby True HD. Fjernkontrollen er kanskje ikke verdens mest sexy, og kjennes litt plastaktig ut, men den passerer også med et ok-stempel.

Ettersom BD-P1500 har en nettverksinngang på baksiden er oppdateringer en lek. Det er stort sett bare å plugge i kabelen og trykke på oppdater, så er det klart. I skrivende stund brukes ikke denne utgangen til noe annet, men ryktene sier at en kommende oppdatering skal oppgradere spilleren fra profil 1.1 til 2.0, noe som vil gjøre den i stand til å takle de nyeste Blu-ray-platene med online-materiale. Men hvordan det blir med den saken lar vi inntil videre bli usagt.

Og helt til slutt - den uunngåelige sammenligningen med Playstation 3. For hvordan man enn velger å snu og vende på det, er denne spillkonsollen med innebygget Blu-ray-spiller fortsatt et av de mest rimelige blålaseralternativene som finnes på markedet.

PS3 har allerede profil 2.0. Den har støtte for DTS HD Master Audio (det går også rykter om en slik oppgradering når det gjelder BD-P1500). Den koster bare en snau tusenlapp mer, og er en komplett underholdningskonsoll. Dessuten er den svært rask til å laste inn og lese plater. Men dette innebærer ikke at BD-P1500 bare kommer dårlig ut av sammenligningen. Bildemessig er de likeverdige, men BD-P1500 er mindre og betydelig slankere til dette formatet å være. Og ikke minst bråker den mindre. Ulempen med PS3 er at den blir varm og støyende og er vanskelig å gjemme unna. Det problemet slipper du med en frittstående spiller som BD-P1500. Og det er ikke så dumt det heller.

www.samsung.no

Spesifikasjoner

Produsent Samsung
Pris 2054

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning