img
img
Fakta:  
Type: Gratisprogram
Støtter: Linux
Produsent: Jonathan Thomas m. fl.


 

Mange av de beste Linux-programmene ser dessverre ut som de ble laget på 80-tallet, noe som skremmer vekk mange brukere. OpenShot Video Editor har derimot et moderne og ryddig grensesnitt.

OpenShot Video Editor henter formatstøtten sin fra FFmpeg-biblioteket, som betyr at det kan lese og skrive svært mange formater. Blant annet har du støtte for HDV, AVCHD, MPEG-4 og mange flere.

Utseendemessig er det et enkelt program. Tidslinje nederst, visningsvindu øverst til høyre og prosjektfiler/effekter/overganger finner du øverst til venstre.

Selv om prosjektet ble startet i august 2008, har det god støtte for funksjoner. Du finner videooverganger og -effekter, lydmiksing, videokomposisjon (med alpha-støtte), vannmerking, innbygde maler for blant annet titler og rulletekster og de vanlige funksjonene for skalering og klipping.

Programmet finnes kun for Linux. Ubuntu-brukere kan laste ned herfra, mens de som bruker andre distribusjoner må velge "build wizard" på den samme siden.

Les hele saken

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!