Igloo-hotell:

Tidenes kuleste hotell?

Lysene du ser på dette bildet er hotellrom midt ute i en øde nasjonalpark i Finland.

Publisert Oppdatert
IGOLOO-HOTELL: Lieven De Rycke, markeds- og salgssjef på igoloo-hotellet

IGOLOO-HOTELL: Lieven De Rycke, markeds- og salgssjef på igoloo-hotellet Foto: Foto: Hotel og Igloo Village Kakslauttanen

Hotel & Igloo Village Kakslauttanen i Finland finner du en eksotisk landsby bestående av unike glass- og snø-iglooer. Det spesielle hotellet, som ligger fantastisk plassert midt ute i nasjonalparken Urho Kekkonenlangs i Lappland, tilbyr hotellovernatting litt utenom det vanlige.

Dårlig besøkt av nordmenn

- Gjester kan overnatte i snø-iglooene fra november til april. I april begynner snøen å smelte og snø-iglooene blir borte. Neste år bygges de opp igjen, sier Lieven De Rycke, markeds- og salgssjef på hotellet. Han forteller til Klikk.no at hotellet har mange gjester fra Midtøsten og Asia og at mange nysgjerrige turister og¨å tar turen til Finland fra både Storbritannia, Italia, Frankrike og Spania.

- Hva med norske gjester? Kommer det mange nordmenn på besøk?

- Nei, det gjør det dessverre ikke, selv om vi har en god miks av besøkende. Mange kommer først og fremst for å oppleve nordlyset, men nordmenn er det ikke mange av. Det kommer trolig av at dere har et klima som er ganske likt det i Finland. Dere har deres egne arktiske steder, sier De Rycke.

Snø-iglooer

Det finnes til sammen 20 snøiglooer i landsbyen. Gjestene som overnatter får utdelt hver sin varme sovepose, samt ullsokker og hette for å holde varmen i det kalde rommet. Utendørs kan temperaturene synke helt ned i minus 32 grader, men hotelledelsen forsikrer om at det sjelden blir kaldere enn minus seks grader der inne. I snø-iglooene er det plass til opptil fem personer.

Morgenen etter frister det trolig ekstra godt å varme seg med et besøk i landsbyens sauna. For den som er ekstra barsk står også tilbudet om å dyppe kroppen i et ishull på elven! Prisen for en natt i snøigloo er 1220 kroner per person i dobbeltrom.

Les også:

Se det flotte nordlyset

Lyset ingen kan forklare

Under åpen himmel

GALLERI: Igloo-landsbyen har også et eget kunstgalleri.

GALLERI: Igloo-landsbyen har også et eget kunstgalleri. Foto: Foto: Hotel & Igloo Village Kakslauttanen

Dersom det frister lite å overnatte ute i igloo har også hotellet et mer luksuriøst, for ikke å snakke om varmere tilbud. I igloolandsbyen finnes det nemlig fem helt spesielle glassigloer. Her kan hotellgjestene overnatte under åpen himmel og se opp på stjernehimmelen mens de selv ligger i behagelig romtemperatur under glasstak.

Glassigloene er bygget av en helt spesiell type thermoglass som forhindrer glasset i å fryse og gjør sikten klar, til tross for de store temperaturforskjellene som måtte være på hver side av glasset. Også her står gjestene fritt til å benytte seg av saunaen morgenen etter, eller til en liten "skinny dipping" i vannhullet i nærheten. Prisen for en natt i glassigloo er 1468 kroner per person i dobbeltrom.

Her kan du bli med på panoramavisning av resortet.

Isbryllup?

I landsbyen finnes det dessuten et isgalleri, en isbar og et unikt iskapell som ifølge markeds- og salgssjefen skal være svært populært for bryllup. I landsbyen finnes også verdens største snørestaurant med plass til hele 120 gjester.

ROMANTISK: Frister det å tilbringe en romantisk natt i en igloo? I Finnland har de flere alternativer - både snø- og glassigloo samt bryllupssuite.

ROMANTISK: Frister det å tilbringe en romantisk natt i en igloo? I Finnland har de flere alternativer - både snø- og glassigloo samt bryllupssuite. Foto: Foto: Hotel & Igloo Village Kakslauttanen

Igloolandsbyen har som alle hoteller med respekt for seg selv en bryllupssuite, som er svært populær for nygifte på bryllupsreise. Kanskje et hett tips nå som Valentindagen nærmer seg? Pris for en natt i brudesuiten er 2990 kroner per person.

- Dette er et veldig koselig sted å tilbringe en romantisk helg. Vi ordner med alt - transport fra flyplassen Ivalo Airport og aktiviteter på resortet, sier De Rycke.

Her kan du lese mer om igloolandsbyen og hotellet.

Les også:

Badstue i gondolheisen

Sjekk dette ishotellet

Tilbake til Klikk reise

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning