Test: Supertooth HD - handsfri til bil

Supertooth HD lar deg snakke lovlig i bilen

Med god batteritid, god lydkvalitet og stemmestyring, er Supertooth HD et glimrende håndfrisett til å feste på solskjermen.

PRAT I VEI: Med mobilen koblet til SuperTooth HD, kan du snakke i vei på veien.

PRAT I VEI: Med mobilen koblet til SuperTooth HD, kan du snakke i vei på veien. Foto: Produsent

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ God lydkvalitet begge veier

+ God batterilevetid

- Litt kort ladekabel

GODT BATTERI: Supertooth HD trenger ikke å lades hver uke med forsiktig til normal bruk.

GODT BATTERI: Supertooth HD trenger ikke å lades hver uke med forsiktig til normal bruk. Foto: Produsent

Supertooth HD er en håndfrienhet som er ment til å monteres på bilens solskjerm, noe som skjer med en magnetfestet klips.

Som kjent er det ulovlig å bruke en håndholdt mobil når man kjører bil. Kravet er at man skal bruke et håndfritt system. Hvorvidt dette er tryggere er riktignok ekspertene uenige om.

Den er svært enkel å installere, og du kan bruke den mot to telefoner samtidig.

Selve tilkoblingen er stemmestyrt, og det foregår på norsk. Her er det bare å skru på og følge anvisningene. Etter paring med telefonen, kobles de to sammen så fort du setter deg i bilen. Det eneste kravet til mobilen er at den har Bluetooth.

Når det gjelder magnetklipsen, har vi kjørt ganske mange mil med Supertooth HD klipset til solskjermen, også på veier som ikke nevnes i statsministerens nyttårstale.

Sitter godt

Klipsen har aldri vist noen tegn til å ville slippe taket.

Lydkvaliteten oppfatter vi som god, med mer enn nok volum til å overdøve også ganske støyende bilkupeer. Vi testet blant annet på en grusvei i den norske fjellheimen.

Her opplevde vi ingen problemer med å føre en samtale med en 91 år gammel bestemor.

Stemmestyringen fungerer ved at du kan si OK for å ta telefonen når det ringer. Holder du volum-knappen inne i ett sekund, kommer du til telefonens eget talesystem.

Krever lite lading

Batteritiden er oppgitt til 20 timer samtale og 40 dager standby. Vi har ikke gjort noen nøyaktig test av batteritiden, men tror ikke dette kan være langt unna sannheten. Gjør du bare få og korte samtaler, trenger du ikke lade hver uke.

Det er bra, for lading av en dings som henger i solskjermen er ikke bare lekkert.

Ladekabelen som følger med er en vanlig MicroUSB-kabel på rundt 115 cm, som kobles til USB-kontakt for sigarettenner.

Det er for kort til at du får lagt den på noe fornuftig vis, og dermed må du forvente en kabel midt i glaningen mens du lader. Vi skulle ønske oss en noe lenger kabel, slik at det var mulig for «harde brukere» å ha den kontinuerlig til lading.

Siden det er snakk om en helt standard kabel, trekker vi likevel ikke særlig mye for dette. Her er det mulig å oppgradere enkelt selv, uten at det vil koste skjorta.

Konklusjon

Supertooth HD er en enkel og relativt rimelig måte å få en lovlig handsfriløsning til bilen. Systemet håndterer to mobiler på en grei måte, noe som gjør at to stykker som deler bil lett kan bruke samme enhet. I tillegg er Supertooth HD lett å flytte mellom to biler. Sammen med god talekvalitet - i begge ender - og god batterilevetid, så blir det maks uttelling for Supertooth HD på vår terning.

Les også:

Test: Grei og billig trådløs ruter

Test: HTC One X, S og V - en av dem får terningkast 6

Stor og super PC-skjerm

Spesifikasjoner

Produsent
Pris 699

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning