TEST: PSP-3000

Spill og telefon i ett

Bedre skjerm og innbygd mikrofon er blant nyhetene i PSP-3000.

Publisert Oppdatert

Foto: Slettes

Forrige gang PSP ble ny var da PSP-2000 kom på markedet. Denne kjenner du nok bedre som PSP Slim and Light.

Den nye versjonen er PSP-3000, men denne går også under navnet Slim and Light, så du skal følge godt med for i det hele tatt å få med deg om det er den nyeste versjonen av PSP du kjøper.

Du kan enkelt avsløre det ved å sjekke produktnavnet nede i hjørnet på esken.

Men du skal også være rimelig observant for å skille selve konsollene fra hverandre. PSP-3000 er kliss lik PSP-2000, bortsett fra et lite hull under mikrofonen og at du har Playstation-logoen på Home-knappen istedenfor ordet «Home».

Sony-logoen i venstre hjørne er også flyttet til høyre, mens det istedenfor er satt en liten Playstation-logo oppe til venstre (noe som ikke vises på bildene i denne artikkelen). Ikke akkurat det man kan kalle en extreme make-over.

Snakk i en boks

Mulighet for å få ip-telefoni via programmet Skype på PSP, ble introdusert etter at PSP-2000 kom på markedet.

Da måtte man ha mikrofon som ekstrautstyr for å kunne kommunisere over Skype. Nå trenger du egentlig ingenting annet enn å være tilkoblet et trådløst nettverk, Men brukeropplevelsen blir kanskje litt bedre med ørepropper tilkoblet.

Jeg er vel ikke direkte imponert over kvaliteten på mikrofonen. Lyden for dem som sitter i andre enden av samtalen blir gjerne tynn og lav, som om du snakker innenfra en eske.

Det er er uansett at en fordel med en innbygget mikrofon, så kan du være tilgjengelig på Skype mens du ligger på sofaen og spiller.

Bedre skjerm

Sony lover også at skjermen på PSP-3000 skal ha blitt bedre. I utgangspunktet er det ikke lett å se forskjell.

Sony nevner at fargene skal bli skarpere og bedre ute i naturlig lys. Uoffisielle kilder melder om at både responstid og kontrastforhold skal ha blitt betydelig bedret, uten at vi har greid å finne offisielle kilder på dette.

At kontrastomfanget er bedre kan virker derimot riktig. Bildene syns å ha litt bedre omfang på den nye skjermen.

Responstiden er vanskelig å måle, men det var ikke noe stort problem med etterslep på de gamle modellene heller. Ute i direkte sollys blir det vrient uansett, og det gjelder både den gamle og den nye modellen.

Litt bedre

Bør du kaste din PSP-2000 på fyllinga og løpe ut i butikkene for å få siste versjon? Nei.

Skal du kjøpe din første PSP nå, så gå selvsagt for en PSP-3000. Men forskjellene er altfor små til at du som PSP-2000-bruker vil finne oppdateringen verdt pengene.

En PSP-3000 pakke med spill, film og minnekort. Her i Norge har vi foreløpig bare sett PSP-3000 bundlet med Need for Speed og Lego Batman.

En PSP-3000 pakke med spill, film og minnekort. Her i Norge har vi foreløpig bare sett PSP-3000 bundlet med Need for Speed og Lego Batman. Foto: Slettes

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning