Nytt verktøy låser iPhone 3G:

Slik hacker du iPhone

Med denne oppskriften kan du oppheve operatørlåsen på iPhone 3G.

KJØPEGLAD: Hitoshi Kajino blir filmet av japansk tv som en av de første eierne av en iPhone 3G, 11. juli 2008.

KJØPEGLAD: Hitoshi Kajino blir filmet av japansk tv som en av de første eierne av en iPhone 3G, 11. juli 2008. Foto: FOTO: AP Photo/Koji Sasahara

Publisert Oppdatert

Du må være Netcom-abonnent for å kjøpe en iPhone som skal brukes i Norge.

Inntil nå har dette i praksis hindret alle som har abonnement hos for eksempel Telenor eller Tele2 i å ta i bruk verdens mest etterspurte mobiltelefon.

Det er mange grunner til å ønske å låse opp sin iPhone. Du vil få fri tilgang til alle mulige tillegg og programmer som ikke nødvendigvis er godkjent av Apple eller må kjøpes i App Store.

Men viktigst er nok at du kan få brukt telefonen med det abonnementet du ønsker.

LES OGSÅ:

iPhone ble årets produkt

Lag din egen værmelding

Bombesikkert hack

Det har vært mange metoder lansert for hvordan man kan låse opp sin iPhone.

Nå har det endelig kommet et "offisielt" hack. Det betyr at metoden er gjennomprøvd og testet, slik at faren for at noe går galt med telefonen din er minimal.

Her en lenke til en steg-for-steg-instruksjon med bilder. (ekstern lenke)

Under følger en enkel oppskrift hentet fra Washington Post (ekstern lenke).

Slik gjør du det:

1. Fyr opp iTunes. Oppdater telefonen til siste oppdatering, 2.2. Husk å synkronisere/sikkerhetskopiere innholdet på telefonen før du oppdaterer. Noter alle innstillinger du vil beholde.

2. Last ned Quickpwn (ekstern lenke). Dette er applikasjonen du trenger for å "bryte deg inn i " telefonen før du låser den opp.

3. Koble din iPhone til PC-en med USB-kabelen og kjør Quickpwn. Programmet er ganske selvforklarende. Velg telefon og riktig firmware (skal komme opp av seg selv når du har oppdatert iTunes).

Installer et av installeringsprogrammene, Cydia eller Installer, og følg anvisningene.

4. Hvis du installerte Cydia, kjører du denne applikasjonen på din iPhone nå og tilføyer følgende applikasjonslager (repository):

http://apt9.yellowsn0w.com/

Valgte du Installer, kjører du dette og tilføyer følgende:

http://i.yellowsn0w.com/

Er du usikker på hvordan du legger til et "repository", får du lete litt rundt i innstillingene og valgene for programmet. Filen ligger der, garantert.

5. Bruk enten Cydia eller Installer til å installere yellowsn0w. Straks du får klarsignal fra serveren der programmet ligger, kjører du denne applikasjonen.

6. Skru av din iPhone.

7. Bruk en binders e.l. for å få ut SIM-kortet du skal fjerne (her er en forklaring på hvordan du gjør det), og sett inn det du vil bruke.

8. Skru på din iPhone. Hvis ikke riktig teleoperatør dukker opp i skjermen etter en stund, forsøker du å sette inn SIM-kortet en gang til.

Du bør deaktivere 3G-nettet og PIN-koder før du bytter SIM-kort. Aktiver nettet og legg inn nye PIN-koder igjen etter byttet.

Pass på at du bruker seneste versjon av applikasjonen yellowsn0w. Den skal oppdateres i Cydia/Installer-menyene automatisk. For å være på den sikre siden, kan du sjekke på Dev Team-bloggen at du har riktig versjon. Her vil det også bli rapportert inn eventuelle feil i programmet.

LES OGSÅ:

Fremkall bildene digitalt

9 teknologier for 2009

Verdt bryet?

Netcoms abonnementer er "gunstigst" hvis du har fri trafikk og bruker nettet mye.

En ting bør du derfor være sikker på før du hacker din iPhone på denne måten: du bør ha et abonnement med romslige betingelser for datatrafikk.

Hvis ikke blir det fort fryktelig kostbart å bruke iPhone, siden stykkprisen på datatrafikken fortsatt er svært høy.

Klikk.no tar ikke under noen omstendigheter ansvar for eventuelle skader som måtte oppstå på din iPhone 3G eller annet utstyr ved å benytte den omtalte metoden for å åpne operatørlåsen.

LES OGSÅ: Slik får du solgt bilen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning