Power tools

Få ting fenger menn så mye som skikkelig verktøy. Sjekk disse godbitene!

Sist oppdatert

Det fine med verktøy er at man ikke alltid trenger det for å kjøpe det. Det finnes alltid et bruksområde for et godt verktøy. Dette gjelder kanskje mest for de verktøyene man trenger aller minst. I alle fall er det med disse man er mest kreativ i rettferdiggjøringen av et eventuelt kjøp.

Høytrykksvasker

Dette er en meget kraftig varmtvannsvasker fra STIHL. For dem som har behov for en vasker med stor kapasitet. Kraftig brenner på 76 KW sikrer en stabil temperatur til enhver tid. RE 661 PLUS har oversiktlig betjenings- og kontrollenhet, store hjul, dobbel strålerørholder, indikator for tom brennstofftank og to kjemikalietanker. I tillegg har den også slangetrommel for både nettledning og høytrykksslange. Denne er meget god til å spyle bordkledningen på huset med, vaske terrassen før og etter sommeren, og til å spyle mose og annen skitt fra heller og stein man har utenfor huset og i hagen. Det er ikke oppgitt noe pris på denne fra STIHL.

Pris: Ukjent

www.stihl.no

Bajonettsag

HØYT TRYKK: Bilen holdes skinnende ren med denne høytrykksvaskeren fra STIHL.
HØYT TRYKK: Bilen holdes skinnende ren med denne høytrykksvaskeren fra STIHL.

Profesjonell bajonettsag av topp kvalitet fra Makita. JR 3050 T er en liten, men sterk bajonettsag, som er spesielt egnet til arbeid med tre, metall og betong. Sagen er forsynt med en kraftig motor på 1010 watt og regulerbar føringssko. Den har liten slitasje og forlenget livslengde da den er godt beskyttet mot støv. Det er lett å skifte hode på den, og dette gjøres faktisk helt uten bruk av annet verktøy. En meget god detalj er at man kan snu klingen 180 grader slik at man kommer til på de aller fleste steder. JR 3050 T veier 3,1 kg og leveres med 3 sagklinger i en robust transportkoffert. Denne kan bli din for 1.432 kroner.

Pris: 1.432 kr

www.makita.com

Kompostkvern

En bensindrevet kompostkvern fra Viking er perfekt til bruk på eiendommer uten strømtilkobling. Med skråstilt trakt og støydemping kan GB 370 S finkutte kraftig kvistmateriale opp til 45 mm i diameter. Kvistmaterialet føres inn til knivskiven med to vendekniver ved hjelp av selvmatingseffekten. Den har et bredt understell med store hjul for å sørge for at transport skal gjøres mest mulig effektivt. Den har også elektromekanisk sikkerhetssperre for å gjøre risikoen for at man kapper av seg en finger eller en hånd så liten som mulig. Automatisk inntrekking sørger også for at man ikke har tilbakeslag. Med denne kan man kverne alt hageavfall, gamle juletrær, dårlige naboer, og så videre. Det er bare fantasien som setter grenser. Når det er sagt, man bør holde seg unna alt av metall og lignende. Den koster 9.990 kroner.

ALLSIDIG: Med denne sagen kommer man til nesten over alt. Man kan snu klingen 180 grader og den er meget lett og håndterlig.
ALLSIDIG: Med denne sagen kommer man til nesten over alt. Man kan snu klingen 180 grader og den er meget lett og håndterlig.

Pris: 9.990 kr

KVERN: I denne kvernen blir det meste kvernet til det ugjenkjennelige. Når man for eksempel skal kvitte seg med juletreet, er dette et meget godt hjelpemiddel.
KVERN: I denne kvernen blir det meste kvernet til det ugjenkjennelige. Når man for eksempel skal kvitte seg med juletreet, er dette et meget godt hjelpemiddel.

www.vikingrange.com

Løvblåser

Dette er nok ett av disse verktøyene man kanskje ikke har bruk for så ofte. Likevel er det noe man helt sikkert kan bruke til noe en vakker dag. Og har man hage med løvtrær, får man helt klart brukt den til det den er laget for. Denne løvblåseren fra Makita har en ergonomisk utformet bærerem. Den har lite støy da motoren er helt innkapslet, noe som også beskytter motoren fra slag, skit tog smuss. Løvblåseren er enkel å bruke, og den har veldig lite vibrasjoner til å være så kraftig. Den veier ikke mer enn 8,7 kg, så den er grei å jobbe med. Et anbefalt bruksområde for dem som vil ha det litt ekstra gøy med en slik en er å blåse penger. Gå til en bank og ta ut så mange femtilapper som mulig. Ta dem med hjem, gå inn på det minste rommet og sørg for å lukke alle vinduer. Strø pengene utover gulvet og begynn å blåse. Det gir garantert en Onkel Skruefølelse som gjør noe med deg. Her har vi ikke funnet noe norsk pris, men den koster 4.900 svenske kroner i Sverige.

Pris: 4.900 sek

www.makita.com

Skrueautomat

Alle som har pusset opp, vet hvor mange skruer som trengs for å sette opp for eksempel gipsvegger. Da er det opp og ned med batteridrillen og stadig nye skruer. Er du lei av dette, er dette verktøyet for deg. Dette verktøyet fra Makita, er en skruemaskin for magasinerte skruer. Man setter da inn et magasin med de skruene man trenger når man skal sette inn mange av den samme typen, som når man skal kle et rom eller tre med gipsvegger, eller skru opp nytt tak i stuen. Den kan bruke skruer mellom 25 mm og opptil 57 mm, den har «rappningsfri» kobling, enkel mikrojustering av iskruingsdybde via ratt. Man kan stille rotasjonsretningen og den har også gulv- og takforlenger, 890 - 990 mm, som ekstrautstyr. For 2.800 kroner kan du sette i gang med sette opp gipsplate på gipsplate.

Pris: 2.800 kr

www.makita.com

RYDD I PENGENE: Man kan ha mye moro med en slik en og 10.000 kroner i femtilapper.
RYDD I PENGENE: Man kan ha mye moro med en slik en og 10.000 kroner i femtilapper.
AUTOMATSKRUER: Med denne automatskrueren er det bare å ladde magasinene og sette i gang.
AUTOMATSKRUER: Med denne automatskrueren er det bare å ladde magasinene og sette i gang.

Denne saken ble første gang publisert 25/06 2008, og sist oppdatert 05/05 2017.

Les også