Ikke bare fra A til B

Oppsummering

Testen forteller oss at vi kan forvente å få svært mye for 2.000 kr. Men viktigere er det at vi fra nå av ikke bare skal forvente en rute fra A til B, vi skal forvente den smarteste ruten.

Publisert Oppdatert

I tillegg til at man nå helt åpenbart får svært mye for bare 2.000 kr, er det tydelig at utviklingen fra i fjor gjelder fortsatt: TomTom og Garmin bare befester sin posisjon som de suverent beste GPS-produsentene.

Både Garmin Nüvi 265WT og TomTom XL IQ Routes er flotte GPS-er. Hadde Nüvi 265WT konkurrert med forrige versjon av TomTom XL hadde det blitt vanskelig å kåre en vinner.

Vi har gitt Garmin Nüvi 265WT en firer, mens den antakelig hadde fått en femmer hvis testen hadde blitt gjort for et halvår siden.

Grunnen er at TomTom XL IQ Routes setter en helt ny standard for hva vi kan forvente å få for 2000 kr.

Selv om IQ Routes ikke er noen ny funksjon, har den ikke vært tilgjengelig i denne prisklassen før nå, og i løpet av det året funksjonen har vært tilgjengelig har den tydeligvis også blitt bedre.

Alle GPS-er finner veien fra A til B, men TomTom viser oss at vi framover også kan forvente at GPS-en finner den smarteste veien fra A til B.

IQ Routes funker, og den plukker definitivt ut smartere ruter gjennom byen i rushtiden enn konkurrentene klarer. Vi innser at IQ Routes ikke alltid har så mye for seg, men de gangene vi opplevde fordelene ved den holder i massevis for å kåre TomTom til best i test. Bluetooth-handsfree og musikkspiller med FM-sender får man heller ofre.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning