PlayStation i bilen

Moro i baksetet

Nå blir det slutt på kranglingen om hvem som skal kjøre bilen. Med PlayStation 2 i bilen kan mor kjøre bilen, mens far styrer Solbers Impreza WRC fra baksetet.

Sist oppdatert

Alternativt kan man la bare prøve seg dersom man ønsker en rolig time eller to i forsetet. Helt stille i baksetet blir det nok ikke dersom man har mer enn ett barn som er opptatt av spill. Men med to håndkontrollere går det an å dele på spillopplevelsen. Investerer man i tillegg i trådløse hodetelefoner stenger man de fleste lydene ute.

Dette trenger du

For å gjøre sommerens endeløse bilkøer noe morsommere med PlayStation 2 i baksetet trenger du følgende komponenter: En PlayStation 2 spillkonsoll, et 12 volts adapter som kan levere strøm til spillkonsollen og en skjerm.

Vårt testoppsett består av en PlayStation 2 Slimline (den lille og tynne varianten), en 8,5 tommers skjerm fra NextBase og et sett fra samme leverandør som heter NextBase Accessory kit Playstation 2.

Kjernekomponenten her er tilbehørssettet, som på ingen måte er høyteknologi. Tilbehørssettet består rett og slett av en veske som har plass til spillkonsollen, og som leveres med de nødvendige ledningene for å koble PlayStation 2 til et 12 volts uttak i bilen (sigarettenneren) og til skjermen. Vesken er utstyrt med ledningsgjennomføringer og luftehull, slik at man kan koble til og bruke spillkonsollen selv om vesken er lukket. Det gjør det mulig å stue den under setet mens man spiller. En ulempe vi oppdaget er at det var litt for lett å komme bort i av-knappen på PlayStation 2 mens den var plassert i vesken. Det medførte at man måtte starte på nytt. Samtidig manglet skjermen fra NextBase automatisk søk etter kilde, slik at man i tillegg måtte frem med fjernkontrollen for å stille inn riktig kilde nok en gang.

Gøy

Når alt er koblet opp og virker, faller man lett inn i spillets verden - og man kan stenge ute endeløse bilkøer eller ensformige landskaper. Spillopplevelsen på en 8,5 tommers skjerm som hopper og rister i takt med bilen, kan ikke måle seg med en stor og rolig skjerm hjemme i stuen. Solen er også en «fiende». Skal man bruke PlayStation 2 i bilen mye på dagtid om sommeren, bør man investere i et par solide sjalusier både for siderutene og bakruten. Skjermen til NextBase er god, men den har ikke nok lysstyrke til å overvinne kraftig sollys.

Hovedinntrykket er likevel at dette virker bra og for alle biltrøtte barn i rette alder vil nok PlayStation 2 i bilen være et drømmescenario. Det kan i tillegg være en morsom utvidelse i bruken av spillkonsollen og en flott gjenbruk om man har parkert PlayStation 2 i kjelleren til fordel for en nyere spillkonsoll.

Ulemper

Vi har alt vært innom noen ulemper, men det som raskt ble mest plagsomt er alle ledningene et slikt oppsett drar med seg. Du skal ha en ledning til bilens 12 volts anlegg og vesken, en ledning fra spillkonsollen (vesken) til skjermen og potensielt en ledning fra skjermen til hodetelefonene.

Vi brukte NextBase sine trådløse hodetelefoner. Disse fungerte ganske bra til spill, men mindre bra til film (DVD). Disse kan du også bruke med ledning om du synes lyden blir for dårlig. Hodetelefonene fungerte godt, men klokkene var noe i minste laget for våre ører. Trolig vil de passe perfekt til de som vanligvis bekler baksetet: barna.

En annen ulempe er oppkoblingstiden. Trolig vil du gjemme unna alt synlig utstyr når du parkerer. Skal du spille under kjøring betyr det å koble opp alt for hver gang. Det tar ikke mange minuttene om alt er klart, men trolig orker du ikke å bruke 10 minutter på å koble opp spillkonsollen for kortere kjøreturer. Dette er aktiviteter du nok sparer til kjøreturer som tar en time eller mer.

Har du en eller flere av komponentene fra før, som en PlayStation 2 eller en DVD-skjerm fra NextBase kan det være en moderat investering å legge til rette for «bilspilling». Selve «kittet» med strømadapter, veske og ledninger koster under 400 kroner. Må du kjøpe alle komponentene nye, bør du kanskje se om det finnes alternative kilder for underholdning i baksetet.

Denne saken ble første gang publisert 24/06 2008, og sist oppdatert 05/05 2017.

Les også