Bil, båt og fjellsko!

Magellan CrossoverGPS

Magellan Crossover er et spesielt og svært spennende produkt. Det kommer med bilkart over Europa, men i tillegg kan du kjøpe detaljerte sjø- og terrengkart. Endelig en GPS som kan brukes overalt!

Sist oppdatert

Magellan CrossoverGPS

Spesifikasjoner

  • Skjerm: 3,5"
  • Kart: Europa
  • Kartgrunnlag: Navteq Q2/2006
  • GPS: SIRF Star III
  • TMC: ekstrautstyr
  • Bluetooth: nei
  • MP3: ja
  • Bildeviser: ja
  • Fotobokser: ja

Bytte mellom forskjellige kart gjøres enkelt i menyen, men minnekort med rett kart må være på plass i kortleseren. Vi har prøvd topokartene på topptur i fjellet, men ikke hatt mulighet til å teste egenskapene på sjøen. Crossover-en fungerte fint på fjelltur, men noe begrenset batterikapasitet gjør at den nok egner seg bedre på korte turer. Kapasiteten er oppgitt til 8 timer, men gikk likevel tom på en 7 1/2-times topptur på ski. For en bil-GPS er dette riktig nok veldig bra batterikapasitet. Merk at topo- og sjøkart ikke er med i prisen, og at den kun har bilkart for Skandinavia - resten av Europa må kjøpes i tillegg.

Fordi denne GPS-en skal kunne brukes overalt, er den også robust. Den har også en «gummijakke» så den skal tåle støt, juling og vannsprut. Alt dette gjør den til en svært spesiell GPS, og for mange vil den være midt i blinken. Hvis vi skal fokusere på ren bilnavigasjon, som jo er det denne testen handler om, er imidlertid langt fra det beste valget. For det første er kartgrafikken dårlig, og av og til forvirrende i forhold til hvilken vei man skal velge. Vi opplevde rundkjøringer som vistes som kryss, men at stemmeanvisningen sa rundkjøring. Dessuten greier den av og til ikke å finne adresser selv om aktuell vei finnes i kartverket. Ruteberegning er noe treg, og ruteplanleggeren er ikke veldig intuitiv.

Magellan Crossover 2500T er et spennende produkt det er lett å la seg sjarmere av, men i denne sammenhengen faller den litt mellom to stoler. Dette er GPS-en for deg som vil ha litt av alt, og er villig til å ofre finessene til de dedikerte bil-GPS-ene. I dette sammenhengen havner den dermed litt urettferdig på en toer på karakterskalaen, men må-ha-faktoren er absolutt til stede for alle sjø- og friluftsfolk som vil ha en GPS som funker til alt.

Denne saken ble første gang publisert 07/08 2007, og sist oppdatert 04/05 2017.

Les også