Lite for pengene

Jensen Scandinavia Nav:Link 4350

I likhet med HP har Jensen fått hjelp av iGo. Dette er imidlertid en litt eldre versjon av Nav N Go, uten 3D-bygningene til HP.

Kartvisningen til Jensens GPS er oversiktlig og grei.
Kartvisningen til Jensens GPS er oversiktlig og grei. Foto: Klikk Teknologi
Sist oppdatert
Bredskjerm og slanke utførelser er blitt standard for moderne GPS-er.
Bredskjerm og slanke utførelser er blitt standard for moderne GPS-er. Foto: Klikk Teknologi

Jensen Scandinavia Nav:Link 4350

Spesifikasjoner:

  • Skjerm: 4,3"
  • Kart: Europa
  • TMC: nei
  • Fotoboks: ja
  • MP3: nei
  • Video: nei
  • Bilder: nei

Kartvisningen hos Jensen kjenner vi igjen fra Mio sine enheter fra i fjor, og i testen vi hadde for et år siden kom Mio ganske godt ut. Mio sin Nav N Go-versjon var nok likevel ganske mye mer raffinert enn det vi ser hos Jensen. Brukergrensesnittet er helt annerledes når det gjelder inntasting av adresser og håndtering av interessepunkter. Her er Nav:Link litt simpel. Inntasting går likevel kjapt, og brukergrensesnittet responderer ganske bra på tastetrykkene. Problemet er bare at enkelte elementer er for små for vanlige pølsefingre, og man må trykke hardere enn man er vant med i forhold til de fleste andre trykkfølsomme skjermer.

Selve rekalkuleruingen er kjapp, men Jensen vil alltid ha deg tilbake på den opprinnelige ruten. Rekalkulering av ruter er tydeligvis et problem for Nav N Go, og på dette punktet er Jensen faktisk enda verre enn HP. Det blir rett og slett altfor mye U-svinger. Dessuten er stemmeangivelsene alt for masete, og før stemmen leser opp en instruksjon kommer det alltid et irriterende pling.

Den totale navigasjonsopplevelsen svekkes også av at ruteplanleggeren ikke er like god som hos TomTom og Garmin, og dessuten opplevde vi flere ganger at programvaren gikk i stå og krasjet.

Denne saken ble første gang publisert 07/07 2008, og sist oppdatert 24/06 2017.

Les også