Lite for pengene

Jensen Scandinavia Nav:Link 4350

I likhet med HP har Jensen fått hjelp av iGo. Dette er imidlertid en litt eldre versjon av Nav N Go, uten 3D-bygningene til HP.

Kartvisningen til Jensens GPS er oversiktlig og grei.

Kartvisningen til Jensens GPS er oversiktlig og grei. Foto: Klikk Teknologi

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Velfungerende tunnelsimulering

- Dårlige rekalkuleringer

- Masete stemmeangivelser og programvarekrasj

- Ikke TMC

- Ikke handsfree

Bredskjerm og slanke utførelser er blitt standard for moderne GPS-er.

Bredskjerm og slanke utførelser er blitt standard for moderne GPS-er. Foto: Klikk Teknologi

Jensen Scandinavia Nav:Link 4350

Spesifikasjoner:

  • Skjerm: 4,3"
  • Kart: Europa
  • TMC: nei
  • Fotoboks: ja
  • MP3: nei
  • Video: nei
  • Bilder: nei

Kartvisningen hos Jensen kjenner vi igjen fra Mio sine enheter fra i fjor, og i testen vi hadde for et år siden kom Mio ganske godt ut. Mio sin Nav N Go-versjon var nok likevel ganske mye mer raffinert enn det vi ser hos Jensen. Brukergrensesnittet er helt annerledes når det gjelder inntasting av adresser og håndtering av interessepunkter. Her er Nav:Link litt simpel. Inntasting går likevel kjapt, og brukergrensesnittet responderer ganske bra på tastetrykkene. Problemet er bare at enkelte elementer er for små for vanlige pølsefingre, og man må trykke hardere enn man er vant med i forhold til de fleste andre trykkfølsomme skjermer.

Selve rekalkuleruingen er kjapp, men Jensen vil alltid ha deg tilbake på den opprinnelige ruten. Rekalkulering av ruter er tydeligvis et problem for Nav N Go, og på dette punktet er Jensen faktisk enda verre enn HP. Det blir rett og slett altfor mye U-svinger. Dessuten er stemmeangivelsene alt for masete, og før stemmen leser opp en instruksjon kommer det alltid et irriterende pling.

Den totale navigasjonsopplevelsen svekkes også av at ruteplanleggeren ikke er like god som hos TomTom og Garmin, og dessuten opplevde vi flere ganger at programvaren gikk i stå og krasjet.

Spesifikasjoner

Produsent Jensen Scandinavia
Pris 2045

Konklusjon

Nav:Link er en GPS-navigatør og ikke noe annet. Det er ikke noe galt i det, men det føles rart å måtte betale det samme for Jensen som for Mio og Medion, som har mye mer funksjonalitet og som gir en bedre navigasjonsopplevelse. Jensen er rett og slett altfor dyr i forhold til hva den har å by på, og dermed havner den på jumboplass i denne testen.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning