Lett å like

Garmin Nüvi 760

Garmin koster bare hundrelapper mer enn Mio, Medion og Jensen. Til tross for den lille prisforskjellen er det snakk om syvmilssteg rent kvalitetsmessig.

Garmin har en oversiktlig og fin kartvisning, men det er først og fremst på stemmeguiding Garmin er i særklasse.
Garmin har en oversiktlig og fin kartvisning, men det er først og fremst på stemmeguiding Garmin er i særklasse. Foto: Tron Høgvold
Sist oppdatert
Garmins GPS er tynn og har fått et pent design.
Garmins GPS er tynn og har fått et pent design. Foto: Tron Høgvold

Garmin Nüvi 760

Spesifikasjoner:

  • Skjerm: 4,3"
  • Kart: Europa
  • TMC: ja
  • Fotoboks: ja
  • Handsfree: ja
  • MP3: ja
  • Video: nei
  • Bilder: ja

Nüvi 760 er faktisk den enheten som er aller best ute på veien når ruten er tastet inn og bilen satt i gir. Garmin har testens aller beste stemmeangivelser. Ikke bare er informasjonsmengden akkurat passe, men enheten leser også opp gatenavnene. Den sier ikke bare «ta til høyre om 50 meter», men den sier «ta til høyre på Kirkeveien om 50 meter». Selv om denne tekst-til-tale-funksjonen gir en litt «dataaktig» stemme, fungerer det utrolig bra. Kartvisningen er også meget god, men med så god stemmeguiding slipper man å se på skjermen.

Garmin er bra på rekalkulering, og er kjapt på plass med ny rute når du har kjørt feil. Når det gjelder kalkulering av lange ruter, er den imidlertid blant testens tregeste. Den bruker for eksempel dobbelt så lang tid som konkurrentene på å kalkulere en rute mellom Oslo og Trondheim. Dette spiller ikke nødvendigvis så stor rolle, men da vi prøvde å beregne ruter tvers gjennom Europa fikk vi flere ganger feilmeldinger om for lite minne.

Bilstereovennlig

Brukergrensesnittet er ekstremt enkelt å forholde seg til, selv om vi synes TomTom trekker det lengste strået hva menysystemer angår. For eksempel har skjermtastaturet for små knapper. Garmin er også, sammen med TomTom, alene om å ha en musikkavspiller som fungere godt sammen med navigasjonen. Det er lett tilgang til avspilleren, og musikken dempes hver gang instruksjonene leses opp. Siden enheten også har FM-transmitter, kan du enkelt få det hele over på bilstereoen. Dette fungerte utmerket i testbilen der radioantennen er plassert på taket rett bak frontruten. Vær imidlertid oppmerksom på at det kan bli mer skurring på biler der antennen sitter lenger unna førermiljøet og GPS-en.

GPS test
GPS test Foto: Tron Høgvold

Denne saken ble første gang publisert 07/07 2008, og sist oppdatert 24/06 2017.

Les også