E-sky Honey Bee King II

Kjøp deg en hobby

E-sky Honey Bee King II er et radiostyrt helikopter som tvinger deg til å bli mer enn gjennomsnittlig interessert.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Kraftig motor

+ stort potensial

+ mulig å oppgradere motor og gyro

- Krever trening

- mange små deler som kan gå i stykker

E-sky Honey Bee King II er fra samme produsent som lager Lama V3 RTF, som vi testet i forrige nummer av Gadgets. Om vi syntes det var nervepirrende å fly Lama V3, så er det direkte skummelt å fly Honey Bee King II. King II koster ca. dobbelt så mye som Lama V3, og er både større og kraftigere. Dermed er det ikke bare økonomisk skummelt å krasje, men også avskrekkende å komme i nærheten av rotorene når de går for fullt.

Avansert

Selve kontrolleren er mer avansert enn den som følger med Lama V3. Denne er 6-kanalers, hvilket også åpner for opp-ned-flyging. Her har du i tillegg til alt annet to trimkontroller som du kan bruke til å finjustere rotasjon på helikoptret. King II har også et gyroskop om bord som skal gjøre det enklere å holde det rolig i lufta. Det følger ingen bruksanvisning med for selve kontrolleren, noe som er litt skummelt da den har to innstillinger. Den ene får helikoptret til å oppføre seg snilt, nesten som Lama V3, skjønt fortsatt vanskeligere å styre, mens den andre setter helikoptret i høygir, og her får du ikke stoppet rotorene bare ved å skru ned farten siden helikoptret på denne innstillingen kan fly både opp og ned. Vi knuste våre første par vinger da vi slo over denne bryteren bare for å se hva den gjorde. Det førte til at vi raskt gjorde et nettsøk for å finne bruksanvisning til kontrolleren også.

Delejakt

Etter det første krasjet hadde vi problemer med å få helikoptret på vingene igjen, og oppdaget snart at det var flere små deler som hadde møtt sitt endelikt. Det førte oss på jakt etter reservedeler blant Oslos hobbybutikker. Heldigvis er modellen kjent nok til at det ikke var noe problem å få tak i delene vi trengte. Etter noen timers skruing, var det på'n igjen, men vi må innrømme at vi ennå ikke har kommet dit at vi får gjort noen imponerende manøvrer med King II.

Forpliktelse

Selv om det tydeligvis er en viss lærekurve på å fly King II, så har det i alle fall den hyggelige bieffekten at Lama V3 plutselig virket mye enklere å fly. Men King II er ikke modellen du kjøper for å ha et lite tidsfordriv. Denne modellen krever at du gjør RC flyging til en hobby og investerer tid i både øving og det å jakte på og å bytte ut deler som ryker av forskjellige grunner. Trenger du motivasjon kan du gjøre et søk på YouTube for å se hva E-sky Honey Bee King II er i stand til i de rette hendene. Vi må motvillig innrømme at vi ikke er helt der ennå.

Spesifikasjoner

Produsent E-sky
Pris 1758

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning