HP TouchSmart iq51sc

TouchSmart viser at en PC ikke må være en kjedelig boks med masse kabler stikkende ut.

HP Touchsmart: Er dette årets rodukt? Du bestemmer.

HP Touchsmart: Er dette årets rodukt? Du bestemmer. Foto: FOTO: Knut Arild Vold

Publisert Oppdatert

TouchSmart er et spennende, morsomt og innovativt, der HP har puttet selve PC-en inn i en trykkfølsom skjerm. Alt-i-ett-PC-en er tiltenkt en rolle i et av hjemmets såkalte allrom, der man for eksempel kan skrive beskjeder til hverandre ved hjelp av pekefingeren rett på skjermen.

HP har laget et eget fingerbasert brukergrensesnitt til dette. Touch-funksjonen og allromsideen er spennende i seg selv, men vi mener TouchSmart også fungerer ypperlig som erstatning til en vanlig stasjonær PC.

I bunn og grunn er den jo en helt vanlig Windows Vista-PC. Særlig der man stiller krav til ryddig kabling og et stilig utseende, altså i de fleste moderne hjem, vil TouchSmart passe perfekt.

Vår test avslørte blant annet at TouchSmart har en noe uferdig programvare.

Den har ålreit ytelse, men er ikke på høyde med en tilsvarende priset stasjonær PC. Likevel er vi ikke i tvil om at HP fortjener bli nominasjonen, siden de våger å slippe et annerledes og nyskapende produkt på markedet.

HP utfordrer både måten vi tradisjonelt bruker en PC på, og putter det hele inn i en formfaktor få andre PC-produsenter har prøvd seg på.

Se flere saker fra: Hva er årets beste produkt?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning