Elektronikkbransjen har kåret

Her er årets julegave

Årets julegave er kåret. Hvert fall dersom man skal tro elektronikkbransjen selv.

VANT IKKE: Jenny Skavlan og produsent Terje Strømstad deltok på utdelingen av "Årets julegave" i regi av Elektronikkbransjen. De benyttet også muligheten for å reklamere for "Død snø" som kommer på kino 9. januar 2009.

VANT IKKE: Jenny Skavlan og produsent Terje Strømstad deltok på utdelingen av "Årets julegave" i regi av Elektronikkbransjen. De benyttet også muligheten for å reklamere for "Død snø" som kommer på kino 9. januar 2009. Foto: Foto: Hallvard Lunde

Publisert Oppdatert

I går kåret fagbladet Elektronikkbransjen årets julegave. Vinneren er "Blu-ray".

- Det finnes snart 1,8 millioner HD-klare TV-er i de norske hjem, og disse trenger høyoppløst innhold, sier redaktørene Stian Sønsteng og Erik Andersen i fagbladet Elektronikkbransjen. De årer årets julegave og en rekke andre "årets" produkter i samarbeid med en bredt sammensatt jury.

Les også: TV med råtøff nettilkobling

Forrige formatkrig tapte Sony, da VHS "vant over Beta. I år ble det klart at Sonys Blu-ray-format konkurrerte ut HD-DVD som system for avspilling av høyoppløst lyd og bilde på plate. Blu-ray disk (BD) er "neste generasjon" DVD-system. Til nå har Blu-ray-spillere vært dyre, men nå får man de rimeligste Blu-ray-spillerne ned mot 2.000 kroner. En Blu-ray-spiller kan selvsagt spille av dine eksisterende CD- og DVD-plater. Fagbladet Elektronikkbransjen har valgt ikke å kåre en bestemt spiller som vinner, men heller kåret "Blu-ray" som konsept til "Årets julegave".

Les også: Thats all, Folks

- Tilgangen på BD-filmer og -spillere er så god at forbrukerne ikke lenger trenger sitte på gjerdet. Inngangsbilletten er lav for å få full glede av de mange HD-klare TV-ene folket har kjøpt, og mange vil få en aha-opplevelse når de ser sin første BD-film hjemme i stua. Det vi i dag kaller høyoppløst er fremtidens standardoppløsning, sier ansvarlig redaktør Stian Sønsteng i fagbladet Elektronikkbransjen.

Det er fjerde gang bladet Elektronikkbransjen deler ut "årets julegave. Tidligere har et vaffeljern fra Wilfa, spillkonsollen Nintendo Wii og demringslampen fra Philips fått prisen.

Under ser du hvilke andre produkter som vant priser under kåringen i går kveld:

Årets julegaver 2008*

Årets julegave: Blu-ray-spillere

Årets mobiltelefon: iPhone 3G

Årets digitalboks: Grundig DTR 8860 (Les vår test her. )

Årets tilbehør: Sandisk minnekort

Årets småelektriske: Electrolux Ergorapido

Årets film: Mamma Mia!

Årets fotoprodukt: Panasonic G1

Årets dataprodukt: Acer Aspire One

Årets spill: Little Big Planet

Årets klassiker: Kenwood Major

Årets hvitevare: Tørketromler med varmepumpeteknologi

*Kåret av fagbladet Elektronikkbransjen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning