Ericsson ser i krystallkulen

Fremtidens mobiler

Er dette fremtidens mobiltelefon? Se bildene her.

BRILLER: Ferdig utrullet ser brillene plutselig slik ut.
BRILLER: Ferdig utrullet ser brillene plutselig slik ut. Foto: FOTO: Ericsson
Sist oppdatert

Med hjelp fra designforskere i Linköping har svenske Ericsson kikket inn i fremtiden.

Selv om Ericsson nå kun lager mobiltelefoner via selskapet Sony Ericsson, er Ericsson fortsatt en av de viktigste leverandørene og premissgiverne for alt som skjer i mobilnettet når vi vanlige forbrukere ringer, sender meldinger og surfer med mobilen.

Les også: Nokia med navigering innendørs

Og i fremtiden ser Ericsson nye bruksområder for mobiltelefonen. Ericsson har ifølge Jan Hederén, som jobber med innovasjon i selskapet, i noen år sett på løsninger for skjermer, interaksjon og energi.

I en e-post til Klikk skriver Hedéren at de hadde noen grunnleggende tanker om hvordan fremtidens mobiler skal se ut, som "smart oppdeling av produkter", store skjermer og lignende.

For å visualisere visjonene har Ericsson fått hjelp av designforskere til å se på hvordan mobilen kan sees ut når skjermene blir større, batterilevetid ikke lenger er et problem og brukervennligheten blir bedre. I tillegg har den økende båndbredden i mobilnettene også vært en viktig faktor.

Les også: Slik blir boligen et smarthus

Oppdraget til designforskerne var ikke å ta fram nye prototyper, men å ta fram visjoner for å inspirere så vel utviklere av tjenester som mobiloperatørene.

- Dette letter våre fremtidsdiskusjoner med innholdsprodusenter og operatører, sier Jan Hederén i Ericsson til svenske NyTeknik.

- Vi ville vise mulighetene med mobilt bredbånd uten begrensninger i dagens mobiler, sier Jan Hederén, som til daglig jobber med innovasjon hos Ericssons radioutvikling.

Prosjektet har ført fram til tre mobilvisjoner. En modell for «organisatoren» en for «livsnyteren» og en for «partyfiksere».

Se film av de ulike fremtidsvisjonene under:

"The Harmonizer"

"The Organizer"

"The Exiter"

Les mer på Klikk Teknologi

Denne saken ble første gang publisert 27/02 2009, og sist oppdatert 05/05 2017.

Les også