FlyTech Dragonfly

Fjernstyrt øyenstikker

Øyenstikkeren FlyTech Dragonfly er spinkel og vanskelig å fly, men morsom en liten stund.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Morsomt utseende

- Vanskelig å kontrollere (særlig innendørs)

- spinkelt bygd

- kort batteritid

FlyTech Dragonfly

Gadget fakta

Vingespenn: 40 cm

Batterier: 6xAA

Ladetid insekt: 20 minutter

Flytid: 7 minutter

Rekkevidde: 15 meter

Øyenstikkere er fascinerende insekter, som heldigvis ikke er så farlige for øynene som de kan høres ut. En voksen øyenstikker av den levende sorten har et vingespenn på mellom 2 og 18 cm. FlyTech Dragonfly fra leketøysprodusenten Wowwee er altså en øyenstikker av den skikkelig store sorten, med en kropp på 30 cm og et vingespenn på 40 cm.

Morsomt utseende

En stor radiostyrt øyenstikker er en morsom idé. Den flyr omtrent som sine levende søsken, ved å flakse med vingene, og den hører faktisk også ut som en øyenstikker når den flyr. Selve kroppen er laget i isopor, mens vingene er laget i tynn plast. Dette gjør at den er lett og at den tåler lite. Likevel takler den fint en krasjlanding eller ti, men skulle du sette deg på den er det game over. Vingene har mønster som et kretskort, og det følger med et sett ekstra vinger med et grønt mønster for deg som ønsker en mer insektlignende utseende. Du får også med en ekstra halepropell, og en halesløyfe som senker farta og dermed gjør det lettere å manøvrere innendørs.

Fjernkontrollen bruker 6 AA-batterier, og insektet lades opp ved å kobles med en ledning til fjernkontrollen. Etter å ha ladet i 20 minutter, kan du fly en tur på rundt 7 minutter.

Vanskelig å fly

Du starter en flytur med øyenstikkeren ved å kaste den forsiktig ut som et papirfly. Når du får litt trening er det også mulig å lette direkte fra bakken. FlyTech Dragonfly er hovedsakelig ment til bruk innendørs. Produsenten anbefaler et rom på minst 5x5 meter. Vi anbefaler en lagerhall, i hvert fall den første tiden. Flyegenskapene er ikke veldig gode, så det er vanskelig å få kontroll over flyet i små rom. Det skyldes blant annet at den taper høyde hver gang du svinger, og det er vanskelig å vinne høyde. Fjernkontrollen er enkel, de to spakene brukes til å styre hastigheten på vingene og til å svinge. Det finnes også et valg for nybegynner eller ekspert, i ekspertmodus har du mulighet til å gjøre krappere bevegelser.

Ikke for vinterstormen

FlyTech Dragonfly er ikke et leketøy for ekstreme forhold, så skal du prøve deg utendørs må du gjøre det når det er tørt og vindstille. Det er vanskelig å lære seg å fly godt, og siden du har mindre enn 10 minutter på deg mellom hver lading krever det tålmodighet for å bli god. Hvis du klarer å mestre FlyTech Dragonfly er det et morsomt leketøy, i hvert fall en liten stund.

Spesifikasjoner

Produsent FlyTech
Pris 599

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning