Easyweather PC Software

Få været inn på PC-en

Vi viser deg hvordan du kan importere værdata fra din egen værstasjon til PC-en.

MM 0409

MM 0409 Foto: Gratis

Publisert Oppdatert
EKSPORT: Værdata fra VP1400 kan eksporteres til en tekstfil eller til Excel.

EKSPORT: Værdata fra VP1400 kan eksporteres til en tekstfil eller til Excel. Foto: FOTO: Skjermbilde fra programmet

UTE: Denne delen av WP1400 skal monteres ute. Det er ikke sikkert alle naboene er like imponert over denne konstruksjonen, men mye værdata får du hvert fall.

UTE: Denne delen av WP1400 skal monteres ute. Det er ikke sikkert alle naboene er like imponert over denne konstruksjonen, men mye værdata får du hvert fall. Foto: FOTO: Hallvard Lunde

Vi har tidligere testet værstasjonen WP1400 uten å omtale programvaren Easyweather PC Software. Vi har nå kikket litt på programvaren og hovedkonklusjonen er at programvaren er et nyttig tillegg til selve værstasjonen.

Programmet er enkelt å installere (fra CD eller last det ned fra www.proove.se). For å få ut værdata må inndelen av værstasjonen kobles til en PC med en USB-kabel.

Innholdsrikt

Når du åpner programmet blir du møtt med et temmelig innholdsrikt åpningsbilde. Om selve værstasjonen viser mye informasjon, viser åpningsskjermbildet om mulig enda mer værdata.

Her får man raskt full oversikt over været, maksimum og minimumsverdier. For alle som synes skjermen på innedelen er for dårlig, vil PC-programmet være tilgod hjelp for å lese av værdata.

Ulempen er selvsagt at den må kobles til en PC med ledning, noe som tar bort noe av "friheten" ved at innedelen ellers er helt trådløs.

Enkelt

Programmet i seg selv er relativt enkelt. Her er det valg for å se historiske maksimum og minimumstemperaturer, en fane for innstilling av systemet og et valg for å se og eksportere historiske data. Programmet kan eksportere data som en tekstfil eller til Excel. Det burde holde for de fleste.

Det er mange entusiaster som bruker slike værstasjoner for å publisere værdata på sin egen webside. På dette svenske forumet finner du en tråd som handler om dette.

For noen kan mengden av vinduer som spretter opp i værprogrammet virke forstyrrende. Samtidige er antall valgmuligheter og menyer begrenset, så det burde være mulig å skaffe seg en ok oversikt over programmet i løpet av relativt kort tid.

Hjelpemenyen i programmet er fraværende, så pass på at du ikke roter bort bruksanvisningen.

Hovedinntrykket av programmet er at dette er med på å øke verdien av værstasjonen WP1400, selv om alle dere som kun vil ha værstasjonen uten å bruke PC fint kan gjøre det.

OPPSETT: Programmet og værstasjonen kan konfigureres på relativt mange måter.

OPPSETT: Programmet og værstasjonen kan konfigureres på relativt mange måter. Foto: FOTO: Skjermbilde fra programmet

ALARMER: Du kan sette alarmer for det meste i programmet.

ALARMER: Du kan sette alarmer for det meste i programmet. Foto: FOTO: Skjermbilde fra programmet

PRIVAT VÆRMELDING: WP1400 fra Proove gir deg mye værdata fra akkurat der du bor.

PRIVAT VÆRMELDING: WP1400 fra Proove gir deg mye værdata fra akkurat der du bor. Foto: FOTO: Hallvard Lunde

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning