Test: Boblbee

Denne tåler alt

Denne sekken er faktisk godkjent som ryggskinne. Vi har satt den på prøve.

Boblbee fås i mange forskjellige farger og utgaver.

Boblbee fås i mange forskjellige farger og utgaver.

Publisert Oppdatert
Her er Boblbee med skistativ som kan kjøpes utenom.

Her er Boblbee med skistativ som kan kjøpes utenom.

Boblbee er en svensk oppfinnelse som har utviklet seg til et stort konsept. Det er rett og slett en sekk med hardt ytterskall. Dette gjør at sekken egner seg ekstremt godt til å beskytte gadgets.

Skallet er laget i hardplast og kan fås lakkert med billakkering eller gjennomfarget plast. Gjennomfarget er selvsagt best om man skal herje med sekken. Riper og lignende synes knapt om sekken er gjennomfarget.

Se video her

Konfigurer selv

Sekken fås i utrolig mange fargekombinasjoner. Alle de 70 delene som sekken består av, er utskiftbare. Man kan dermed bytte deler, om noe er blitt ødelagt, eller man rett og slett vil ha litt andre farger på sekken. Det er også en hel haug av ekstrautstyr å få tak i. Alt fra bærenett, til ekstra utvendige- og innvendige lommer, regntrekk, skistativ osv. Sekken kan dermed bygges helt etter eget ønske, både med tanke på fargevalg, men også med tanke på utstyr.

Så hva tåler den? Vi er fristet til å si at den tåler så å si alt. Som videoen på høyre side viser, har vi mishandlet sekken med balltre. Vi har slått på den det vi makter, mange titalls ganger. Sekken virker upåvirket, foruten en liten misfarging i kantene. Men det er etter flerfoldige knallharde balltreslag. Sekken er faktisk godkjent som ryggskinne klasse 2, noe det er sjelden selv ryggskinner er godkjent som. Man merker rett og slett ikke annet enn at man tipper litt forover når balltreet treffer. Dette er nok ikke tilfellet med en del ryggskinner.

Vann er den også helt beskyttet mot. Det harde skallet lekker naturligvis ikke, og er man litt nøye med å få lokket ordentlig på plass, skal det mye til at noe kommer inn. Vi brukte den et par regndager, uten å få så mye som en dråpe inn i sekken.

Spesifikasjoner

Produsent www.boblbee.no
Pris 1600

Konklusjon

Det eneste vi har å trekke for er at vi kanskje skulle ønske den var litt større. Den rommer 25 liter, men utformingen, med den spisse enden nederst, gjør at pakkingen blir litt klønete. Den egner seg derfor ikke til turer med mye oppakning. Det er nok ikke meningen heller, men vi skulle fortsatt ønske oss et tanke større pakkerom som var litt bedre utformet.

Det sagt, har vi testet sekken som motorsykkelsekk. Her er den helt genial. En ryggskinne man kan pakke i er en motorsyklists drøm. Aero-utgaven av Boblbee er spesiallaget for dette formålet og har ingen blafrende snorer. Konklusjonen blir dermed at sekken er helt fantastisk til det den er laget som. Den fungerer godt med lite oppakning og beskyttelsen gjør at den egner seg særdeles godt til ski, snowboard, klatring, motorsykkel og lignende. Alle delene er også utskiftbare som gjør sekken, ikke bare til en sekk man har i mange år fremover, men man kan også få den akkurat slik man selv ønsker den. Med det utstyret man har bruk for.

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning