Apples samarbeid med Nike har allerede fått 1 million brukere til å koble sko og musikkspiller sammen.

Nye Nano går et enda par skritt lenger.

Mens Iphone-broren Ipod Touch nå har har fått dobbelt kapasitet (64 GB) og profileres mer og mer som spillmaskin og altmuligdings, har også Nanoen har blitt atskillig mer attraktiv med de nye funksjonene.

Den tynne Ipoden har fått større skjerm (2,2 tommer), videokamera, FM-radio og skritteller. Den har også fått mikrofon og høyttaler.

Mer for samme pris

Prisen er omtrent den samme som før - modellen med plass til 8GB koster 1250 kroner, mens du får en Nano med 16 GB for 1490 kroner, i alle regnbuens farger.

Radioen inneholder funksjoner for live-pause og Itunes-tagging, en funksjon som, ikke overraskende, gjør det ekstra enkelt å gå på Itunes og kjøpe en sang man liker på radioen.

Det vil si, superenkelt er det ikke. Du må fortsatt koble dingse til din PC eller Mac, for i motsetning til Ipod Touch er Nanoen fortsatt en ren offline-sak.

Treningskamerat

Det blir derfor feil å sammenligne Nanoen med Ipod Touch, eller med lekre nye musikkmobiler fra Nokia, Sony Ericsson eller Samsung, for den saks skyld.

Derimot er Nanoen blitt en robust treningskamerat. Skrittelleren kan holde rede på løpelengde og kaloriforbrenning, for eksempel.

Batteriet skal ifølge Apple holde til 24 timer musikkavspilling eller fem timer video. En Nano med 8BG plass holder til 2000 sanger, 7000 bilder eller sju timer video, og det dobbelte i 16GB-versjonen, logisk nok.

Les også: Ti ting nettet har tatt livet av

=

Fokus på farger © FOTO: APPLE

Det som ikke kom

Som vanlig er Apple-lanseringer preget av spekulasjoner og "mystikk".

Det vil si, det er egentlig ikke mer mystisk enn at Apple er flinke til å holde kjeft om det de skal lansere.

Dette gir dem utrolig mye gratis PR, men siden produktene de leverer nesten alltid holder mål, føler man seg ikke lurt av PR-trikset.

Les også: De aller beste bilene

Denne gangen var det spekulert i at Steve Jobs skulle vise fram et lesebrett, en slags kombinasjon av Amazons ebokleser Kindle, en Ipod touch og en mini-PC.

Det har tidligere vært spekulert i at også Ipod Nano skal komme i en mobiltelefonversjon.

Nyskapningene lar vente på seg, så publikum får heller nøye seg med oppgraderte (større og mer funksjonsrike) Ipoder og enda en ny versjon av Itunes.

Detaljene om disse kan du lese mer om her.

New iPod nanos with video cameras are shown after an Apple event in San Francisco, Wednesday, Sept. 9, 2009. (AP Photo/Jeff Chiu)=

Ny ipod Nano med videokamera vises frem i San Franscico. © Jeff Chiu

Les hele saken

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!