Asus tar Eee PC-konseptet et langt skritt videre. På den store forbrukerelektronikkmessen i Las Vegas har de nå vist frem en kommende versjon av en tastatur-PC.

Les også: Mekka for Mac-fans

Tastaturet har innebygget skjerm og beskrives som en fullverdig PC. Skjermen er trykkfølsom og kan vise mediafunksjoner eller et Windows-skrivebord. Maskinen er som skapt for hjemmekino. Nå kan du streame film i HD direkte fra tastaturet til skjermen.

Tastaturet drives av Intels Atom-prosessor, som er av same type som du finner I Asus' Eee PC og andre mini-PC-er.

Lagringen skjer på en såkalt fastminneharddisk eller SSD-harddisk. Trådløst nettverk har den selvsagt I tillegg til USB og noen andre porter.

Men det stopper ikke her. Tastatur-PC-en har også en HDMI-port, noe som gjør at du kan bruke PC-en for å vise filmer på HD-TV-en din.

Les også: Apple fjerner kopisperren

Ifølge Reghardware.co.uk planlegger Asus å lansere en rekke nye tilbehør til tastaturet. Tastatur-PC-en er foreløpig bare en prototyp og batteriet har bare en levetid på 90 minutter. Når et ferdig produkt kommer I salg forventer Asus en batterilevetid på rundt tre timer.

Og når kommer den i salg? Ifølge Reghardware.co.uk er planen at tastatur-PC-en skal komme I salg I løpet av september. Noen pris på tastaturet er ikke oppgitt. En Eee PC med 10,2 tommer skjerm koster til sammenligning rundt 3.000 kroner.

Les også: Slik låser du opp iPhone

Les hele saken

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!