Siden begynnelsen av desember har Klikk Teknologi bedt leserne stemme på hva de oppfatter som årets beste produkt.

Her kan du se listen med de ti produktene redaksjonen nominerte til kåringen av årets beste.

Det sto en stund mellom Asus Eee PC og iPhone, men det ble fort klart at den lille hvite PC-en måtte gi tapt for det som trolig er tidenes mest omtalte mobiltelefon.

Til slutt fikk iPhone 49 prosent av stemmene.

Asus Eee fikk 24 prosent, mens de nærmeste konkurrentene, Nikon D90 og Logitechs Squeezebox Duet, landet på 5 prosent.

Ny målestokk

Iphone 3G ble på rekordtid den nye målestokken for alt annet av moderne mobiltelefoner.

Det var også stilt store forventinger til Googles Android-telefon, men den har ikke kommet på markedet i Europa og har skuffet forventningsfulle amerikanere.

Noe av grunnen til suksessen er kanskje at iPhone har gitt brukerne muligheten til selv å laste ned masse programvare og annet innhold på mobilen. For første gang har dette blitt såre enkelt.

Apples telefon har på noen måneder også blitt en attraktiv spillmaskin, ved siden av å være telefon, lommekontor og mediespiller.

Nytt, spennende år

Etter iPhones ankomst doblet lesingen på mobilen av norske nettsider til på kort tid. Det er illustrererende for dette fenomenet.

Det er sjelden at ett produkt er så til de grader har vært toneangivende. Det blir spennende å se om 2009 kan by på noe liknende, og det hadde vært gledelig om noen andre enn Apple fikk det til.

Vi benytter anledningen til å takke alle leserne som deltok i avstemningen. Og om du er uenig i sluttresultatet, si din hjertens mening under.

God jul!

LES OGSÅ:

Gavetips som redder panikken

På tide å bytte nettleser

Kok juletreet

Les hele saken

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!