Azentek har satt denne ideen ut i livet, og er om kort tid på markedet med et bakspeil med innebygd navigasjonsenhet, Smart Mirror. Her er den venstre delen et vanlig speil, mens det på høyre side sitter en berøringsfølsom skjerm på fire tommer. På denne skjermen vises kartet, og skulle du ha behov for enda bedre oversikt bak bilen kan den kobles opp mot et ryggekamera.

Les også: Finn barnet ditt på Google

GPS-delen av bakspeilet er levert av Navigon, som er godt kjent for GPS-enhetene sine også her i landet. Den har funksjoner som feltvelger og opplesning av gatenavn, det siste trolig bare på engelsk.

Smart Mirror leveres med et minnekort på 2GB til kart, og kan også vise bilder og e-bøker. E-bøkene vil vi anbefale å vente med til du står parkert. Speilet kan også brukes som håndfrienhet til mobilen, og du kan da se hvem som ringer.

Når og om GPS-speilet blir tilgjengelig i Norge er så langt uklart, men prisen i USA er 800 dollar. Det skulle bety drøyt 5000 norske kroner med dagens høye dollarkurs. Speilet vil ifølge produsenten være i salg før nyttår.

Les også: Mest tur-GPS for pengene

Flere teknologisaker finner du på Klikk Teknologi

Les hele saken

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!