Den japanske bilprodusenten Toyota viste fredag frem en personlig scooter som du står oppreist i når du kjører.

Den nye scooteren har fått navnet Winglet, og den minste modellen er så lett som 10 kg. Toyota tror denne kan være praktisk på for eksempel flyplasser, sykehus og kjøpesentre.

De mener at i fremtiden kan denne maskinen blant annet brukes på flyplasser, og få oppdatert informasjon om hvilken terminal flyet skal gå fra, og ta deg rett til gaten automatisk. Veldig praktisk om du er i et land der du ikke forstår språket.

Kjøretøyet består av en del med elektrisk motor, to hjul og innebygde sensorer som følger med på brukeren sin posisjon, og i forhold til det, justerer kraften si for å sikre stabilitet. I tillegg til det kan den gå fremover og bakover og svinge, bare ved at føreren flytter på kroppsvekten. Toyota planlegger flere tester i løpet av dette og neste år, før Wingleten blir å finne i butikkene.

Les hele saken

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!