GPS test=

Garmins GPS er tynn og har fått et pent design. © Tron Høgvold

Garmin Nüvi 760

Spesifikasjoner:

  • Skjerm: 4,3"
  • Kart: Europa
  • TMC: ja
  • Fotoboks: ja
  • Handsfree: ja
  • MP3: ja
  • Video: nei
  • Bilder: ja

Kort sagt:

+ Utrolig god stemmeguiding

+ Godt integrert musikkavspiller

+ FM-transmitter og god handsfree


- Mangler litt av oversiktligheten og menymulighetene til TomTom

- Sliter litt med lange ruteberegninger

Nüvi 760 er faktisk den enheten som er aller best ute på veien når ruten er tastet inn og bilen satt i gir. Garmin har testens aller beste stemmeangivelser. Ikke bare er informasjonsmengden akkurat passe, men enheten leser også opp gatenavnene. Den sier ikke bare «ta til høyre om 50 meter», men den sier «ta til høyre på Kirkeveien om 50 meter». Selv om denne tekst-til-tale-funksjonen gir en litt «dataaktig» stemme, fungerer det utrolig bra. Kartvisningen er også meget god, men med så god stemmeguiding slipper man å se på skjermen.

Garmin er bra på rekalkulering, og er kjapt på plass med ny rute når du har kjørt feil. Når det gjelder kalkulering av lange ruter, er den imidlertid blant testens tregeste. Den bruker for eksempel dobbelt så lang tid som konkurrentene på å kalkulere en rute mellom Oslo og Trondheim. Dette spiller ikke nødvendigvis så stor rolle, men da vi prøvde å beregne ruter tvers gjennom Europa fikk vi flere ganger feilmeldinger om for lite minne.

Bilstereovennlig

Brukergrensesnittet er ekstremt enkelt å forholde seg til, selv om vi synes TomTom trekker det lengste strået hva menysystemer angår. For eksempel har skjermtastaturet for små knapper. Garmin er også, sammen med TomTom, alene om å ha en musikkavspiller som fungere godt sammen med navigasjonen. Det er lett tilgang til avspilleren, og musikken dempes hver gang instruksjonene leses opp. Siden enheten også har FM-transmitter, kan du enkelt få det hele over på bilstereoen. Dette fungerte utmerket i testbilen der radioantennen er plassert på taket rett bak frontruten. Vær imidlertid oppmerksom på at det kan bli mer skurring på biler der antennen sitter lenger unna førermiljøet og GPS-en.

GPS test=

GPS test © Tron Høgvold

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent Garmin
Pris 2497

Konklusjon

Det Garmin har integrert i denne lekre saken fungerer stort sett veldig bra, og det er få ting å sette fingeren på. Håndfrifunksjonen fungerer bra, og hele telefonboken kan importeres til enheten.

Vi liker også holderen til Garmin. TMC-antennen og strømkabelen er føyd sammen til en enkelt kabel som kobles til holderen, ikke til GPS-en. Dermed slipper du å styre med disse kablene hver gang du skal ut og kjøre. Det er bare å sette GPS-en i holderen og kjøre i vei. Når du tar GPS-en ut av holderen, vil den automatisk slå seg av med mindre du ber den om å forbli påslått. Slike detaljer gjør at Garmin er lett å like, og med en pris på rundt 2.500 kroner framstår den også som et veldig godt kjøp.

Vår karakter

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!