Noen skritt fram, noen tilbake

Mio Moov 370

Mio har slått seg sammen med Navman, og satser stort på å bli blant de aller største. Men mens nye og spennende ting er på plass, savner vi også enkelte ting fra gamle Mio.

Vi synes Mio har ryddet opp litt for mye. Enkelte grunnleggende funksjoner er for dårlig tilgjengelig.
Vi synes Mio har ryddet opp litt for mye. Enkelte grunnleggende funksjoner er for dårlig tilgjengelig. Foto: Tron Høgvold
Sist oppdatert
Mio har plassert inngangen for TMC-antennen på siden. Strømkontakten er under, og da ser det litt rotete ut i bilen.
Mio har plassert inngangen for TMC-antennen på siden. Strømkontakten er under, og da ser det litt rotete ut i bilen. Foto: Tron Høgvold

Mio Moov 370

Spesifikasjoner:

  • Skjerm: 4,3"
  • Kart: Europa
  • TMC: ja
  • Fotoboks: ja
  • Handsfree: ja
  • MP3: nei
  • Video: nei
  • Bilder: ja

Brukergrensesnittet kommer fra Navman, og er noe Mio selv uttrykker at de er svært fornøyd med. Det er i utgangspunktet veldig enkelt å bruke, men Mio har gjort det så enkelt at mer avanserte funksjoner blir alt for tungvinne å få tilgang til. En av de mest irriterende egenskapene er hvordan man må gå fram for å kalkulere en rute mellom A og B når man sitter innendørs uten GPS-signal, eller man vil beregne en rute med utgangspunkt et helt annet sted enn hvor man befinner seg. Her må du bla fram startpunktet i kartverket og markere det, for så å taste inn destinasjonen. Dette blir unødvendig tungvint, og dermed er i grunnen funksjonen helt ubrukelig.

Tilgjengeligheten til diverse nøkkelfunksjoner under navigeringen kunne også vært bedre. Bare det å endre volum innebærer såpass mange trykk på skjermen at det ikke er å anbefale mens du kjører. Ting går riktignok kjappere når man blir vant med brukergrensesnittet, men her mener vi faktisk at forrige generasjon Mio var bedre.

Når det gjelder selve navigasjonsopplevelsen ute på veien har vi lite å utsette på Mio. Rutekalkuleringen er rask, og ny rute rekalkuleres kjapt når du har kjørt feil. Kvinnestemmen som forteller deg hvor du skal kjøre er kanskje i overkanten ivrig på å gi deg anvisninger, men Mio er ikke den verste i klassen.

Opplev mer

Mio har noen spennende nyheter på gang. For det første har de laget en tjeneste for noe de kaller lokalsøk. Dette er nesten som gule sider, der du kan koble enheten opp mot mobiltelefonen for å gjøre lokale søk på restauranter, bedrifter, butikker osv. Dermed får du mulighet til å søke opp langt mer, og ikke minst langt mer spesialiserte kategorier enn det som vanligvis ligger i en interessepunktdatabase på vanlige navigasjonsenheter. Da vi testet Moov 370 var ennå ikke denne tjenesten i gang i Norge, men Mio sier at de er godt på vei til å etablere samarbeid med en norsk leverandør.

Nytt er også det Mio kaller NavPix. Her benytter enheten geotaggede bilder, altså bilder med lokaliseringsdata, slik at du kan trykke på et ønsket bilde og navigere rett til det stedet bildet er tatt. Her kan PC-programvaren til og med laste ned slike bilder fra Flickr, slik at du kan fylle opp enheten med aktuelle bilder fra en gitt by før du drar på ferie dit. Du kan naturligvis også legge inn dine egne geotaggede bilder.

Ekstrautstyr

Mio er ikke blant dem som har stappet mest ekstrautstyr i enheten. Utover det som har med navigasjon å gjøre, er det stort sett bare håndfrifunksjonen mot mobiltelefon som er ekstra. Denne fungerer bra, og det er også mulig å importere kontaktlisten fra telefonen til enheten. SMS-funksjonalitet har den imidlertid ikke.

Denne saken ble første gang publisert 07/07 2008, og sist oppdatert 24/06 2017.

Les også