For mange funksjoner?

Medion GoPal P4425

På papiret ser det ut som om Medion leverer svært mye for pengene. Men ekstrafunksjonene må også levere hvis vi skal gi Medion uttelling for dem.

Medion har faktisk en gangsk frisk og fin kartgjengivelse. Det er lett tilgang til for eksempel telefonfunksjonen.
Medion har faktisk en gangsk frisk og fin kartgjengivelse. Det er lett tilgang til for eksempel telefonfunksjonen. Foto: Tron Høgvold
Sist oppdatert
På toppen av enheten har Medion passert en fingeravtrykkleser, hva nå det skulle være godt for.
På toppen av enheten har Medion passert en fingeravtrykkleser, hva nå det skulle være godt for. Foto: Tron Høgvold

Medion GoPal P4425

Spesifikasjoner:

  • Skjerm: 4,3"
  • Kart: Europa
  • TMC: ja
  • Fotoboks: ja
  • Handsfree: ja
  • MP3: ja
  • Video: ja
  • Bilder: ja

Medion har tidligere imponert oss med usedvanlig raske rutekalkuleringer. Denne enheten er fortsatt rask, men ikke i en slik særklasse som Medion har vært tidligere. Nå er ikke noen titalls sekunder til eller fra på en lang rute på noen måte avgjørende for GPS-opplevelsen, men rekalkulering av ruter når du har kjørt feil er viktig. Medion er fortsatt på høyde med konkurrentene her, men har dessverre blitt treg som sirup i menyene. Det tar lang tid fra man trykker på en knapp til brukergrensesnittet faktisk reagerer, og dette ødelegger for totalinntrykket. Volumknapper sitter heldigvis på siden av enheten, slik at man slipper å bla i det trege menysystemet for å endre volumet.

Medion leverer fortsatt en god navigasjonsopplevelse når rutene først er kalkulert og man er på vei til destinasjonen. Damestemmen i høyttaleren er usedvanlig tydelig i artikulasjonen, kanskje overtydelig, og kartvisningen er oversiktlig og grei. Kartbildene holder en grei oppdateringsfrekvens, og nødvendig informasjon er godt synlig. Det eneste som mangler rent navigasjonsmessig, er tunnelsimulator. Kjører du inn i en tunnel, er det full stopp på skjermen.

Ekstra

Medion har fått på plass både musikkspiller, videospiller, bildeviser og en masse annet. Musikkspilleren kan brukes under navigeringen. Dessverre er det ikke mulig å sette inn et minnekort med musikk, for minnekortet som sitter der fra før trengs for navigasjonen. Tar man ut dette, får man en feilmelding. Av en eller annen grunn kan du ikke legge inn bilder, musikk og video via Medion-programvaren på PC-en, men du må bruke ActiveSync (XP) eller Mobile Device Center (Vista). Dette går så tregt at disse funksjonene antakelig er noe du aldri kommer til å bruke.

Håndfrifunksjonen fungerer greit, men mikrofonen kunne med fordel hatt en form for støydemping. Kontaktlisten fra telefonen kan importeres til enheten slik at man slipper å huske på telefonnumrene. SMS støttes ikke.

Til og med fingeravtrykkleser har Medion, uten at vi helt ser behovet. Det måtte i tilfelle være for å kunne trøste seg med at tyvene ikke får startet den hvis de stjeler den.

Det som er bra med Medion er holderen. Denne er av såkalt aktiv type der alle kabler kan kobles i holderen i stedet for i enheten. Det er deilig å slippe å koble til både strøm, TMC-antenne og eventuelt lydkabel hver gang man setter GPS-en i bilen. Det er bare å putte enheten i holderen og kjøre.

Denne saken ble første gang publisert 07/07 2008, og sist oppdatert 24/06 2017.

Les også