VDO Dayton PN3000

Spesifikasjoner

  • Skjerm: 4,3" wide
  • Kart: Europa
  • Kartgrunnlag: Navteq Q2 2006
  • GPS: SIRF Star III
  • TMC: ekstrautstyr
  • Bluetooth: ekstautstyr
  • MP3: ja
  • Bildeviser: ja
  • Fotobokser: ja

Kort sagt:

+ Bra brukergrensesnitt

+ fleksibel

+ god skjerm med automatisk lysstyrke


- Dårlig lyd

- Ikke norsk stemme

- Stiv pris

- Vanskelig å få enheten ut av holderen

Norsk tale skal imidlertid bli tilgjengelig på www.vdodayton.com, men i skrivende stund har den ikke dukket opp enda, og dermed måtte vi ta til takke med guiding på svensk. Brukergrensesnittet er imidlertid på norsk. Oppdateringer i form av nedlasting av programvare og kart er selvsagt kjekt, men for et produkt som selges i Norge, bør i det minste norsk tale være på plass fra starten av så man slipper å installere det selv. Den norske oversettelsen av brukergrensesnittet virker også litt uferdig da alle interessepunktene er på engelsk, ikke på norsk.

PN3000 er klar for både Bluetooth og TMC, men til dette trenger du en annen holder enn den som følger med. Prisen på en slik vil komme til å ligge mellom 6-700 kr. Ekstrautstyr virker i det hele tatt å være VDO Daytons greie - PN3000 kan nemlig også utstyres med en rattmontert fjernkontroll og kabel for tilkobling til bilens lydanlegg. Sistnevnte kan absolutt være en fordel, for lydkvaliteten på PN3000 er rett og slett dårlig.

Brukergrensenittet er relativt oversiktlig ikonbasert menysystem man fort blir vant med. Inntasting av adresser går kjapt, men vi opplevde av og til at enheten frøs et øyeblikk og ikke reagerte på trykk. Det er ikke noe å utsette på tiden den bruker til å kalkulere eller rekalkulere ruter. Vi savner en mulighet til å kunne sette et kartpunkt som destinasjon, for i Norge er det mange veier ute i distriktene uten navn og gatenummer. Man kan imidlertid sette en destinasjon som koordinater. Utover dette har man alle mulighetene man trenger for ruteplanlegging. Fotoboksvarsling er også forhåndsinstallert. VDO Dayton har mange gode egenskaper, men kommer til kort mot konkurrentene med sin høye pris og manglende norskstøtte.

Les hele saken

Spesifikasjoner

Produsent VDO
Pris 4995

Vår karakter

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!