Når Apple lanserer noe som får folk til å rynke på nesa, spør de seg om Steve Jobs virkelig ville ha godkjent det. Det kan være en oppdatering av iOS eller Mac OSX, eller det kan være et nytt produkt.

Det finnes til og med en nettside som lister alle twitter-meldinger som inneholder «Steve», «Jobs» og «never».

Steve Jobs var kjent for å være både kompromissløs og nådeløs når det gjaldt design og brukergrensesnitt. Det går blant annet en historie om at han skal ha kastet en prototyp av iPod i et akvarium fordi han mente at den var for stor og klumpete.

At det kom bobler ut av den, tok han som bevis for at det var tomrom inne i iPoden og gav beskjed om at den måtte gjøres mindre.

Kanskje er det nettopp derfor man så ofte nevner genierklærte Steve Jobs når man rynker på nesen av et valg Apple har gjort.

Det sagt, så hadde ikke Steve Jobs alltid rett heller. Han var f.eks. imot å lage en iPad som var mindre enn den vanlige 10-tommeren, og han var fast bestemt på at 3,5 tommer var den eneste skjermstørrelsen folk ville ha på en iPhone.

Uansett. Vi har samlet 8 ting som kom etter at Jobs døde i 2011, og som vi tror han ikke ville ha godkjent.

Les hele saken

Hallvard Lunde, redaktør

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!