Elonex Igame Family

Årets julegave til Ipod-brukere

Nykomlingen Elonex slår til med en Ipod-dokking som også huser en spillkonsoll.

DOKK MED SPILL: Igame Family kan fort havne under juletreet i år. Her får du en Ipod-dokk og en morsom spillmaskin i ett.

DOKK MED SPILL: Igame Family kan fort havne under juletreet i år. Her får du en Ipod-dokk og en morsom spillmaskin i ett. Foto: Elonex

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Tilgjengelig

+ Enkelt

+ Moro

+ Ipod-dock på kjøpet

+ Billig

- Fjernkontrollen er av og til litt lite responsiv

I skjorteermet har de også en smart forretningside som kan gjøre Igame til en farsott.

En Ipod-dokking som gjør det mulig å spille av musikken på anlegget i stua er ikke noe nytt. Ikke at dokkingen gjør det mulig å spille av video fra Ipod-en heller.

Og rent Ipod-messig er det litt skuffende at Igame ikke kan vise bildene fra Ipoden (enda, for de jobber med en firmware-oppdatering).

Les også: Test av HP Envy 13

Som Ipod-dokk er Igame ikke noe mer interessant enn hvilken som helst annen Ipod-duppedings, men det er spillkonsollen som gjør denne boksen interessant.

Slå på boksen og bytt over i spillmodus, og du har en artig Wii-lignende spillmaskin.

Les også: Voddler kommer til Norge

Vårt testeksemplar hadde åtte spill på et medfølgende minnekort, men produsenten forteller at den versjonen som er tiltenkt det norske markedet vil få ti spill ferdig installert på selve konsollen.

Typiske spill vil være tennis, bordtennis, bowling, darts osv., og de kontrolleres via en fjernkontroll med utstyrt med aksellerometer som detekterer bevegelser.

Her skal du altså simulere bevegelsene du gjør når du spiller tennis, bowling osv. Det er en morsom greie som hvem som helst kan hoppe rett inn i, gammel som ung.

Elonex prøver å dra en Apple ved å tilby et såkalt SDK (software development kit) som utviklere, enten det er store kommersielle tilbydere som EA og Codemasters eller gutteromsprogrammerere, å lage spill til Igame.

Les også: Test av pedagogiske spill til barn

Disse skal tilbys i en nettbutikk, slik som Apples Appstore, og utviklerne selv skal få 70 prosent av salgssummen, som skal starte på 25 kroner spillet.

Spillene er enkle og intuitive, og det er ingen høyteknologiske 3D-effekter, HD eller surroundlyd.

Beste tilkoblingsmulighet er komposittvideo, noe som jo degraderer bildekvaliteten mye, men siden Ipod uansett ikke kan spille av noe høyoppløst video, gjør det ikke så mye.

Den begrensede visuelle kvaliteten på spillene er egentlig bare sjarmerende. Det er åpenbart at Elonex satser på Wii-effekten her, og vi ser ikke bort fra at de lykkes med det.

Les også:

Slik surfer du sporløst

Alle våre spilltester finner du her

Spesifikasjoner

Produsent www.elonex.com
Pris 1190

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning