Magasinet Time kårer årets beste dingser

10 beste gadgets i 2008

Det er magasinet Time som i år kårer " topp 10 av nesten alt mulig i 2008". En av kategoriene er "gadgets" eller dingser som mange kaller det i Norge.

MIKRO: Denne projektoren får plass i lommen og viser et stort bilde av film eller bilder du har på mobilen eller MP3-spilleren din.

MIKRO: Denne projektoren får plass i lommen og viser et stort bilde av film eller bilder du har på mobilen eller MP3-spilleren din. Foto: FOTO: Optoma

Publisert Oppdatert

1. Optoma Pico PK-101

Årets beste gadgets går til en mikroprojektor fra Optoma. Med denne kan du koble til iPod-en din eller mobilen og vise innhold som film eller bildet på veggen. Batterilevetiden på projektoren skal være cirka 1,5 timer.

BATTERI: Levetiden på batteriet er 1,5 timer. Husk på det før du setter i gang filmen.

BATTERI: Levetiden på batteriet er 1,5 timer. Husk på det før du setter i gang filmen. Foto: FOTO: Optoma

2. Mitsubishi LaserVue 65-tommer HDTV

I Norge er nok Mitsubishi kjent for andre ting enn flatskjermer. Men ifølge Time er dette den beste TV-en du kan kjøpe akkurat nå - om penger ikke betyr noe. Denne TV-en er den første til å bruke laser for å lage TV-bildet. Dette skal ifølge Time gi bedre farger. Pris cirka 7.000 dollar eller rundt 50.000 norske kroner.

3. Apple iPhone 3G

Apple har startet en ny æra innen mobiltelefoni med iPhone 3G, skriver Time. Med over 10.000 gratis- og/eller betalprogrammer finnes det nesten ikke en ting du ikke kan gjøre med iPhone.

Apple iPhone 3G er også et populært produkt i Norge. På Klikk Teknologis kåring av årets produkt ligger iPhone 3G an til å vinne kåringen.

Stem her: Hva er årets beste produkt?

4. Nikon D90

Kamerat som både er et speilreflekskamera og et HD-videokamera. Nikon D90 var det første kamerat til å kombinere dette.

Les også: Nikon D90

5. FoxL Bluetooth høyttaler

Dette er både en trådløs "lommehøyttaler" for mobilen din, men også en håndfriløsning for bilen. Ifølge Time er høyttalerne gode nok til selv å tilfredsstille gretne audiofile brukere. Høyttalerne er på størrelse med et vanlig brilleetui. Prisen er cirka 2.000 kroner.

6. Sennheiser MX W1 Wireless Headphones

Foto: Slettes

Rundt 4.000 kroner må du ut med for disse to ørepluggene, men ifølge Time er de verdt det. De leverer nemlig ukomprimert lyd trådløst. Det gjør at du kun ved hjelp av en plugg kan koble deg trådløst til alt du har av lydkilder, som mobilen, MP3-spiller, TV, stereo og så videre.

Les også: Kvalitetslyd til iPhone.

7. Flip MinoHD

Dette er et HD-videokamera på størrelsen med en iPod. Flip MinoHD satser på brukervennlighet og enknappsbetjening. Programvare for redigering følger med kameraet og første gang du kobler det til en PC installeres programvaren automatisk og du kan poste dine videosnutter direkte til YouTube eller andre steder. 4 GB minne er nok til cirka 1 time med opptak i HD-kvalitet.

8. Kindle

Elektroniske bøker har ennå ikke tatt av. Denne e-boken fra Amazon har imidlertid fått 8.-plassen av Time. Her kan du for 3.000 kroner og 10 dollar per boktittel ta hele biblioteket med deg på tur.

9. Roku Netflix box

Roku er et eksempel på hva fremtiden vil bringe. Når du har koblet denne boksen til TV-en finner den selv ditt trådløse nettverk og gir deg tilgang på streaming av over 12.000 filmer og TV-serier - gratis. Og, du kan beholde det du ser så lenge du selv vil. Time tror denne typen apparater vil erstatte DVD-spilleren for alltid.

10. Sony Playstation "Home" for PS3

Home fra Sony for spillkonsollene Playstation 3 er en krysning mellom Second Life og The Sims, ifølge Time. I spillet lager du deg en avatar (din person) og får deg en leilighet nær et bysentrum og du er i gang med bygge deg et virtuelt liv.

Les også: Sony W4500 - med nettverk.

Hele artikkelen "The Top 10 Everything of 2008" finner du her.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning