Word-tips 51-60

Publisert Oppdatert

51. Kopier format

Malerkosten eller CTRL+SKIFT+C kopierer format. Med andre ord, utseende på en tekst. Du kan lime dette utseendet på en annen tekst ved CTRL+SKIFT+V eller ved å male teksten med malerkosten.

52. Tegn strek

Skriv tre bindestreker etter hverandre og trykk «Enter». Word tegner en horisontal linje over skjermen.

53. Aldri mist arbeid

Word har en autolagring aktivert. Denne lagrer hvert 10. minutt, i tilfelle du skulle være så uheldig få en krasj. Vil du at Word skal lagre oftere, trykk på perlen øverst i venstre hjørne, velg «Alternativer for Word». Under «Lagre» kan du sette egne intervaller og filbaner.

54. Innfelt forbokstav

Under «Sett inn» finner du valget for å sette inn en stor, innfelt forbokstav.

55. Automatisk innholdsfortegnelse

Under «Referanser» finner du valg for å sette inn en autogenerert innholdsfortegnelse. For at denne skal virke må du ha brukt stilarter og ha definert hva som faktisk er overskrifter og hva som er underoverskrifter.

56. Vis alle hurtigtaster

Under «Visning», «Makroer», kan man velge makroen «VisKommandoer». Denne åpner et nytt dokument og lister alle hurtigtaster i Word.

57. Lim inn objekter fra andre programmer

Limer du inn noe direkte fra et annet program, limer du inn et redigerbart objekt. Limer man inn noe fra for eksempel Excel, Visio eller til og med Photoshop, blir det dynamisk innhold du kan forandre på ved å dobbeltklikke.

58. Kopier format til flere steder

Dobbeltklikker du på «Kopier format»-kosten, kan du fortsette å male helt til du trykker ESC. Dobbeltklikk kosten, klikk på stedet du vil kopiere format fra og begynn å male.

59. Beskytt dokumentet

Du lkan bestemme at et dokument ikke kan endsres. Velg «Se gjennom», «Beskytt dokument». Her kan du også begrense enkelte deler av dokumentet eller hva som er lov og ikke lov å endre.

60. Vis mer info i statuslinjen

Høyreklikk statuslinjen, som er helt nederst i Word-vinduet, for å skru av og på ting som skal vises. Her finnes mye nyttig info som kan være nyttig i mange situasjoner.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning