Acer ICONIA W510 og W700

Windows 8 paddene kommer

Windows 8 er ennå ikke lansert, men det forhindrer ikke Acer i å lansere to Windows 8-nettbrett.

HYBRID: Acer Iconia W510 kan dokkes på et tastatur og dermed bli en fullverdig bærbar PC.

HYBRID: Acer Iconia W510 kan dokkes på et tastatur og dermed bli en fullverdig bærbar PC. Foto: Acer

Publisert Oppdatert
HØYKANT: Acer Iconia W700 kan plasseres både i breddeformat og på høykant i dokkingstasjonen.

HØYKANT: Acer Iconia W700 kan plasseres både i breddeformat og på høykant i dokkingstasjonen. Foto: Acer

Asus har allerede lansert Windows 8 nettbrett, og nå følger Acer etter. I dag annonserte Acer to Windows 8 nettbrett kalt Iconia W510 og W710.

Begge nettbrettene kjører på Intel-plattform, og du får dermed fullblods Windows på brettene. Nettbrett basert på ARM-prosessorer vil nemlig bare kunne kjøre Metro-apps.

Husk for øvrig at Windows 7 PC-er du kjøper nå kan oppgraderes billig til Windows 8.

Iconia W510

Iconia W510 ser ut til å bli det billigste brettet, selv om vi foreløpig ikke har noe prisinformasjon.

Det har en skjerm på 10,1 tommer, og i tillegg til å brukes som et rent nettbrett kan det også kobles sammen med et tastatur og dermed bli en fullverdig bærbar PC.

Tastaturet inneholder også et ekstra batteri hvilket skal øke batteritiden til W510 til ca. 18 timer.

Løsningen er ikke ulik den vi har sett på Asus sine Transformer-produkter.

Acer Iconia W510 har likevel enda et knep i skjorteermet. Her kan nemlig skjermen vries opp til 295 grader. Det skal passe ypperlig i situasjoner hvor man vil vise fram skjerminnholdet til flere tilskuere.

Hvor bra det fungerer i praksis må vi vente med å finne ut.

Iconia W700

Acer Iconia W700 kan se ut til å bli litt dyrere, rett og slett fordi den har større skjerm. Her får du en berøringsskjerm på 11,6 tommer, og det i full HD-oppløsning.

Da passer det også bra at brettet er utstyrt med Dolby Home Theater, noe som burde gjøre det velegnet for multimediabruk.

Iconia W700 får en praktisk dokkingstasjon som lar deg ha brettet stående både på langs og på høykant. Dokkingstasjonen gir deg også 3 ekstra USB-porter, og det er selvsagt uSB 3.0 det er snakk om.

Kommer i oktober

WINDOWS 8: De nye nettbrettene fra Acer kjører Windows 8, og er dermed ikke tilgjengelig før Windows 8 har blitt lansert i høst, sansynligvis i oktober.

WINDOWS 8: De nye nettbrettene fra Acer kjører Windows 8, og er dermed ikke tilgjengelig før Windows 8 har blitt lansert i høst, sansynligvis i oktober. Foto: Acer

Produktene er forventet å komme på markedet i oktober. Vi regner med at Acer må vente til Windows 8 faktisk er lansert, og foreløpig har ikke Microsoft satt noen lanseringsdato.

Noe pris eller nærmere spesifikasjoner har ikke Acer oppgitt i sine pressemeldinger, men i og med at dette blir maskiner som kan kjøre fullverdig Windows, så bør du nok forvente priser mellom 5.000 og 10.000 kroner.

Kilde: Acer pressemelding

Les også:

Slik er den nye MacBook Pro

Asus lanserer nettbrett-mobil

De tre råeste mobilene på markedet

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning