Video-test av ny Ipod Touch:

Verdens mest vidunderlige musikkspiller

Det er ikke sikkert du trenger en iPhone, men temmelig sikkert at du faller pladask om du gir iPod Touch en sjanse.

Publisert Oppdatert

Ipod Touch er på mange måter som en iPhone uten telefon.

Men ikke alle ønsker å ha en kombinert telefon og mp3-spiller, og det er mange (ikke minst økonomiske ) grunner til å la bli årets mest hypa produkt bli liggende i hylla hos Netcom.

Mange hater Apple for all låsingen mellom Ipod og Itunes. Men det funker. Og iPod Touch feier det meste av innbitt motstand til side. Dette må være en av verdens mest brukervennlige måter å bli låst i et kundeforhold på.

LES OGSÅ: Spår iPodens død

Den nye versjonen av iPod Touch er ingen revolusjon: men da den kom i fjor var den definitivt det. Dette er derfor en god påminnelse om hvorfor dette er den suverent beste musikkspilleren på markedet. I tillegg er skjermen mer enn god nok til å vise filmsnutter, video og, selvfølgelig, bilder.

Er du i nærheten av et trådløsnett, har du en liten og fullt ut anvendelig datamaskin der du kan surfe på nettet og lese epost og spille spill. Det finnes drøssevis av superbillige spill du kan hente ned fra App Store, og den nye versjonen har direkteknapper for kart, vær, aksjekurser og Youtube.

LES OGSÅ VÅR TEST AV IPOD NANO

Snur du dingsene vannrett, får du en lekker visning der du kan bla i albumcovrene. En ny ting i år er volumknapper på sidene, som er praktisk i aktiv bruk. En annen heftig ny funksjon er Genius, som lager spillelister automatisk etter assosiasjonsprinsippet. Mer om det i denne videoen. Du kan selvsagt også kjøpe musikk direkte fra iTunes, om du foretrekker det.

Det vi venter på nå er at iPod Touch kommer i en versjon med 64 gigabyte lagringsplass. Det vil gjøre det enklere å bytte for mange som sitter på eldre iPod-er og store biblioteker. Radio er et annet savn, som er blitt nærmest standard i musikkmobiler.

LES OGSÅ: - Iphone er ubrukelig

Men alt i alt er iPod Touch et vanvittig strøkent produkt som det er vanskelig å legge fra seg, og som gir utrolig god valuta for pengene. En soleklar sekser på terningen.

PRISER: 32 GB (7000 sanger / 40 timer video) ; kr. 2990

PRIS: 16 GB (3500 sanger); kr. 2290

PRIS: 8 GB (1700 sanger); kr. 1790

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning