Velfungerende lagringsboks [Best i test]

Netgear ReadyNAS Duo RND2150

ReadyNAS har jevnt over den beste gjennomføringen, og blir derfor en sikker vinner når alt er på plass.

ENTERPRISE: Harddiskskuffene er som tatt fra et typisk serverrack.

ENTERPRISE: Harddiskskuffene er som tatt fra et typisk serverrack.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Kan kjøpes med andre disker

+ Mye funksjonalitet

- Ikke støydemping

- Litt mye lyd fra vifte

Spesifikasjoner

Harddiskplasser: 2

Harddisk: 500GB

USB: 3

Minne: 256MB

Printserver: Ja

Klikk her for oppdarte priser

ReadyNAS Duo RND2150 slår oss ikke som en typisk forbruker-NAS. Det sorte og solide designet minner mest om noe du ville sett på et datasenter, men et raskt blikk over funksjonaliteten viser at den har på plass det hjemmebrukere forventer.

Les også: Stor test av 6 nettverksharddisker

Streaming er veldig satt i fokus og den støtter SqueezeCenter (Squeezebox), iTunes og UPnP AV rett ut av boksen. RND2150 kommer med en 500GB harddisk, og har en ekstra plass til ledig. Begge plassene kommer i form av uttrekkbare skuffer som virker svært solide.

Les også: Test av Squeezebox Boom

Men i likhet med resten av testdeltakerne, mangler den støydemping. I webgrensesnittet er alt lagt ganske ryddig opp, og til tross for at det er mye å klikke på er det lett å holde oversikten. Også på ReadyNAS finner vi noen godbiter innen sikkerhetskopiering. NTI Shadow sørger for at du alltid har sikret dine viktige filer og at det er mulig å gå tilbake til eldre versjoner.

En egen bittorrent-klient kan nås på port 8080 straks tillegget er slått på i webgrensesnittet. Den fungerer stort sett på alle torrents, men unntaket er som alltid trackerne som er sære på hvilke klienter og versjoner de tillater. I likhet med de fleste andre bittorrent-implementasjoner på NAS-produkter, er også denne veldig forenklet og du kan for eksempel ikke finjustere båndbredde pr. torrent eller lage egne torrenter.

Les også: Test av Squeezebox Boom

Netgear er godt over terskelen for hva vi anser som en god NAS. I likhet med QNAP har de skjønt at det er en god ting at brukerne kan leke rundt under panseret, og på deres eget forum er det et aktivt miljø for ulike tillegg. I bunn og grunn er dette en NAS det er veldig enkelt å forholde seg til. Den har nok funksjoner, har ingen grove feil og kan derfor trygt stikke av med seieren.

Flere tester på Klikk Teknologi.

Spesifikasjoner

Produsent Netgear
Pris 2490

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning