Pinnacle PCTV Hybrid

TV-kort med 3 kanaler

Det kan være vanskelig å få brukt et TV-kort til PC til noe fornuftig. Men det den gjør, gjør Pinnacles nye USB-stikk bra.

Publisert Oppdatert

Kort sagt:

+ Støtte for gratiskanaler i bakkenettet

+ brukbart antennemottak

- Få bruksområder i Norge

Spesifikasjoner Pinnacle PCTV Hybrid

MPEG4: Ja

ACC+: Ja

HD-støtte: Ja

Digital tuner: 1

Analog tuner: 1

Pinnacle PCTV Hybrid støtter både digitale og analoge signaler. Programvaren er fullt kompatibel med det norske digitale bakkenettet. Det betyr at du kan ta inn NRK sine 3 TV-kanaler og noen flere radiokanaler digitalt til PC. Resten av kanalene i bakkenettet er kryptert, så der stopper også de digitale mulighetene. Bor du et sted med analog kabel-TV kan den også brukes til å ta inn dette.

Det betyr at et slikt kort har begrenset nytte for de fleste, men det kan selvsagt brukes til å se NRK på hytta eller i båten. USB-stikken leveres med en liten antenne som kobles til med en vanlig antenneplugg. Det er praktisk, for dermed er det lett å bytte til en større antenne eller koble direkte til kabelnettet. Den medfølgende antennen har faktisk brukbart mottak til å være så liten, og bildekvaliteten digitalt er god.

Programvaren som følger med leter greit opp kanalene, og kan også ta imot den elektroniske programguiden fra bakkenettet. Dermed er det enkelt å planlegge opptak fra en oversiktlig programguide. Analogt blir det verre, der støtter ikke Pinnacles software Norge. Men med for eksempel Windows Media Center får du programguide også for analoge sendinger.

Den bitte lille fjernkontrollen fungerer også greit, men programvaren for fjernkontrollen må startes manuelt hver gang PC-en er startet på nytt. Som en liten TV-mottager for å ta inn NRK på laptopen når du er på farta, synes vi Pinnacle leverer et godt produkt.

Les også: Alle våre tester av bærbare PC-er finner du her.

Spesifikasjoner

Produsent Pinnacle
Pris 600

Konklusjon

Vår karakter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning