Analyse avslører:

To av hundre PC-er er friske

Hele 98 av 100 PC-er mangler oppdateringer. Det gjør dem usikre, men det er det ikke så vanskelig å gjøre noe med.

SVAKE PC-ER: Hele 98 av hundre PC-er mangler viktige oppdateringer.

SVAKE PC-ER: Hele 98 av hundre PC-er mangler viktige oppdateringer. Foto: FOTO: Crestock.com

Publisert Oppdatert

Finnene og danskene utmerker seg med hvert sitt it-sikkerhetsfirma som blir mye sitert. Finske F-Secure og danske Secunia veksler på å rope høyt om elendige tilstander i verdens maskinpark.

LES OGSÅ: Sikkerhetsekspert svarte leserene

Denne uka er det danskenes tur. Secunia har undersøkt 20.000 PC-er og kommet fram til at 98 prosent av dem har minst ett uoppdatert program. Nesten halvparten inneholder minst 11 programmer som står i fare for å bli angrepet, melder selskapet.

Falsk trygghet

Som selskapet påpeker, gir det kanskje falsk trygghet bare å beskytte PC-en med et antivirusprogram og brannmur.

Det er ikke lenge siden det norske sikkerhjetsselskapet Watchcom kunne avdekke at et stort antall norske brukere blir angrepet programmer på PC-en ikke er tilstrekkelig nok oppadatert.

Danskene brukte sitt eget verktøy Personal Software Inspector (PSI) i analysen. HjemmePC testet programmet for kort tid siden, og kan bekrefte at det duger til å sjekke PC-en for hull.

Les testen her .

Enkel medisin

PSI skanner PC-en din og finner ut hvilke programmer du har installert, hvilke versjoner det er og finner ut om du mangler viktige oppdateringer.

Mer enn 120.000 skal ha lastet ned gratisprogrammet, ifølge Secunia. Det er statistikk fra 20.000 brukere nedlastingene som er brukt i analysen.

Her kan du selv laste ned skannerprogrammet fra Secunia .

LES OGSÅ: Guide til gratis antivirus

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning